– Meld deg som bøssebærer

Innsamlingskomitéen ber hadselværinger finne frem kontanter til neste helg.

POSITIV Kurt Jenssen, Marianne Jakobsen og Gunnar Sandvin ber hadselværinger finne frem kontanter til TV-aksjonen neste uke.   Foto: Pia-Elise Dahl

Hadsel

23. oktober starter TV-aksjonen. Årets innsamling går til Røde Kors og flyktningarbeid.

– Folk må melde seg som bøssebærer, sier Kurt Jenssen, Marianne Jakobsen og Gunnar Sandvin i Hadsels innsamlingskomite.

– Det er et veldig viktig arbeid, og jeg har selvfølgelig meldt meg som bøssebærer, sier nestleder i Hadsel Røde Kors, Ann Karin Davidsen.

Oppfordrer

I samarbeid med Tine skal Hadsel Røde Kors arrangere vennskapsfrokost neste lørdag på Arbeideren på Melbu. Frokosten skal samle folk over landegrensene, hvor beboere fra Bankplassen og beboere fra Hadsel skal møtes. Dette blir et slags vorspiel eller kick-off til TV-aksjonen som starter samme helga.

– Vi ønsker å få integrert flyktningene som er kommet hit, fokusere mer på det, og kanskje ufarliggjøre det litt.Det er en viktig sak, og man vet at det gir mye penger til en viktig sak. Det er to timer det er snakk om, og det er en enkel liten ting som kan gjøre en stor forskjell, understreker Davidsen.

Besteforeldrekaffe

Hoppensprett barnehage på Stokmarknes skal også bidra til årets TV-aksjon. Fredag neste uke inviterer de til besteforeldrekaffe, hvor barna skal selge selvlagde malerier og figurer. Alle inntekter vil gå til TV-aksjonen.

– Så er det opp til foreldre og besteforeldre hvor mye de vil betale for barnas ting, sier Davidsen.