Stokmarknes sykehjem skulle få skiftet ut omkring 280 vinduer. Dette var blant annet på grunn av trekk og dårlig inneklima  i bygget. De 30 første leverte Byggtorget, uten at Hadsel Eiendom satte det ut på anbud.

Lindrer ved livets slutt Stokmarknes sykehjem er først ut i Vesterålen med «Livets siste dager», en plan for lindring i livets sluttfase. På vent

– Dette var et prøveparti som gikk under anskaffelsesvilkårene, sier vedlikeholdsleder Jan Ivar Ellingsen.

– Den opprinnelige planen var å ta ut noen vindu for å finne best mulig fremgangsmåte for å rehabilitere, sier Frank Dahlberg. Siden de først måtte bestille inn vinduer til prøvepartiet, tok de like gjerne inn 30 stykker.

Andre runde med 30 nye vinduer ble satt ut på delanbud, hvor Byggern ga det beste tilbudet. Vinduene er levert, og de siste seks ble satt på plass denne uka. Samme forhandler vant også tredje leveranse på 60 vinduer til sykehjemmet.

Men siden kommunen har dårlig råd, står leveringen på vent hos rådmannen, ifølge Steinar Lium i Byggern. De resterende 220 vinduene skiftes altså ikke med det første.

Kan gå mot samling Flertallspolitikerne i Hadsel kan være villige til å samle omsorgstilbud på Stokmarknes og Melbu. - Trasig forfatning

– Problemet er også å holde varmen på vinterstid. Så vi ble enige med kommunen med at det ikke er gunstig å skifte vindu i januar, sier Ellingsen.

– Sykehjemmet er i trasig forfatning. Så i våre øyne burde det absolutt heller vært rehabilitert utvendig og tilleggsisolert. Elendigheten er ikke noe å legge skjul på.

Resten av vindusutskiftningen håper de blir ferdig i løpet av 2017.