Går i fakkeltog for Bushro Jama

– Det er et enormt engasjement på skolen vår rundt denne saken nå, sier medelev.

Bushro Jama og ektemannen Abdinasir Barre skal ha giftet seg uten foreldres tillatelse. Det er visstnok grunnen til at Al Shabab skal ha beordret henne dømt til døden ved steining.  Foto: Knut Ivar Aarstein

Hadsel

Bushro Jama har fått beskjed om at hun mister oppholdstillatelsen i Norge, etter å ha hatt opphold i seks år.

– Dette går bare ikke an. Bushro er en stjerneelev og en ressurs for Stokmarknes. Og hun er dømt til steining i sitt hjemland, sa studiestedsleder Åse Jakobsen ved Hadsel vgs, avdeling Stokmarknes da nyheten ble kjent.

UDI begrunner at oppholdstillatelsen ikke lenger er gyldig blant annet fordi at Bushro har kommet med kommentarer på Facebook som tyder på at hun ikke er fra områdene hun har oppgitt.

Les også: Dømt til steining i hjemlandet – får ikke ny oppholdstillatelse

61 meldt seg på

Nå ønsker Jamas medelever ved Hadsel vgs å markere sin støtte til somalieren ved å arrangere et fakkeltog ved skolen førstkommende fredag ettermiddag.

– Det er et enormt engasjement på skolen vår rundt denne saken nå. Derfor har vi valgt å arrangere fakkeltog for å skape oppmerksomhet og vise fellesskap for stakkars Bushro som nå opplever urettferdighetene i systemet vårt, skriver Amalie Johnsen, som er elev ved Hadsel vgs på Stokmarknes.

I skrivende stund har 61 meldt sin ankomst til fakkeltoget på Facebook-arrangementet.

Les også: – Skoleeksempel på god integrering

– Heksejakt

I invitasjonen til fakkeltoget skriver støttespillerne blant annet følgende:

For seks år siden fikk Bushro oppholdstillatelse i Norge. Hun har siden da jobbet hardt for å bli integrert i Norge. For eksempel har Bushro tatt grunnskolen på to år, fullført hele videregående skole med et lite barn og skrevet eksamen på fødestuen. Bushro ble i fjor hedret av hele skolen for sin innsats som elev ved Hadsel  videregående skole.

I forrige uke fikk hun beskjed om at hun mister oppholdstillatelsen sin på seks år på grunn av Facebook-meldinger der hun har brukt en annen dialekt enn hvor hun sier hun kommer fra. UDI har drevet heksejakt for å finne en grunn til å sende en uskyldig, ambisiøs tobarnsmor ut av Norge til Somalia, hvor hun står ovenfor en sikker død.

Bushro er DØMT TIL DØDEN ved steining av en terrororganisasjon fordi hun giftet seg uten foreldrenes tillatelse. Barna hennes har aldri vært i Somalia, så dette er ikke returnering, men DEPORTERING.