- Er minibankens tid forbi?

Melbu lokalutvalg er i dialog med Nokas om minibank på Melbu. 

Dersom det blir minibank på Melbu stiller Hadsel Asvo sine lokaler til disposisjon. Minibanken vil settes til venstre for inngangsdøren.   Foto: Pia-Elise Solvik Dahl

Hadsel

- Vi tror Melbu har større behov enn mange andre plasser, både med mange eldre, flyktninger og i forhold til inntekter til idrettslag og foreninger. Jeg tror ikke vi er helt klar for å bli fri for minibank ennå, sier utvalgsleder Mats Uppman til VOL.

Les også:


Positive

Nokas drifter i dag nærmere 1.000 minibanker i Skandinavia, som eneste bankuavhengige aktør på markedet. Til Vesteraalens Avis sier Nokas sin kommunikasjonssjef, Ådne Mauritzen, at de er veldig åpne for å sette ut minibank på Melbu.

- Vi vet at lokalbanken har lagt ned sin minibank. Det er fortsatt ganske stor etterspørsel etter kontakter og dette gjør det interessant for oss, sier Mauritzen. Men hverken Mauritzen eller Uppman tør å gi noen lovnader om ny minibank.

Økonomisk bakhånd

- Vi er avhengig av en løsning der vi kan sikre dette økonomisk, sier Uppman og understreker at det hele avhenger av at minibanken må bli flittig brukt.

- Vil befolkningen ha minibank? Eller er minibankens tid forbi?

Dersom det blir minibank på Melbu stiller Hadsel Asvo sine Sareptas-lokaler til disposisjon.