Blir ny fotballtrener

Kristian Røsnes Hansen blir ny fotballtrener for A-laget til Stokmarknes.

Kristian Røsnes Hansen var i sin tid keeper for Morild.   Foto: Arkivfoto

Hadsel

Samtidig varsles det at klubben er lei av tilværelsen i femtedivisjon, og ønsker en mer seriøs satsing for å få opp kvaliteten.
Onsdag gjorde leder Jørn Singdahlsen i fotballgruppa til Stokmarknes IL det kjent at ny A-lagstrener blir Kristian Røsnes Hansen.

Kjent navn

Hansen er et kjent navn i det vesterålske fotballmiljøet etter å ha stått i mål for blant andre Sortland, Morild, Skedsmo og Ullern. Hansen drev i sin tid også en lokal fotballblogg med en annen fotballprofil, Stein-Magne Pedersen, i samarbeid med VOL. Skadeplager gjør at Røsnes Hansen er på vei ut av keeperburet, og heller ønsker å satse som fotballtrener. Mats Reiertsen venter familieforøkelse, og har for lenge siden varslet at han trenger avløsning.

- Vi opplever Kristian som dyktig og motivert. Han har ingen formell trenerutdanning, men vi både håper og tror at dette blir starten på en fin karriere den veien. Stokmarknes vil definitivt bidra til at han får nødvendig skolering, sier Jørn Singdahlsen til VOL.

Ambisiøse planer

Samtidig som Singdahlsen avslører hvem ny trener for Stokmarknes er, forteller han også at klubben jobber med ambisiøse planer for å heve kvaliteten på spesielt A-laget.

Et sportslig utvalg bestående av Tommy Løveng Hansen, Johnny Stikholmen, Harald Steffensen, Eirik Olsen, Håvard Myhra, Mats Reiertsen jobber med et prosjekt for å heve den sportslige kvaliteten. Det er et uttrykt ønske om også å få inn kvinner i dette utvalget.

- Det er hevet over en hver tvil at vi ønsker helt andre resultater på fotballbanen for A-laget i de kommende sesongene. Det jobbes aktivt med planer som skal presenteres for styret på nyåret. Prosessens ble startet først og fremst med tanke på A-laget og G16, men vi ender opp med å tenke mer langsiktig, slik at planen vi kommer opp i blir mer enhetlig, sier Singdahlsen.