Hvem skal opp på Myran?

Ei tomt på 10.000 kvadratmeter klargjøres til næring- og handelsvirksomhet ved Europris.

GRAVES Handelsbygg AS klargjører ei tomt på 10.000 kvadratmeter på øversia av Europris.  Foto: Pia-Elise Solvik Dahl

Hadsel

På oversiden av Europris på Stokmarknes klargjøres det nå ei tomt på 10.000 kvadratmeter. Det er Handelsbygg AS som gjør grunnarbeidet for Europris sin nye nabo på Myran. Ifølge Bladet Vesterålen skal selve byggingen starte allerede i april neste år, men daglig leder i eiendomsselskapet, Tore Arntzen, vil ikke avsløre hvem som skal inn i nybygget.

Positiv til ny nabo

Daglig leder for Europris på Stokmarknes vet lite om sin nye nabo.

– De sier ikke noe til meg heller. Jeg vet svært lite, sier Bent Are Glad Pedersen til VA.

Ryktene om hvilken foretning som skal etableres strømmer på.

– Jeg har hørt alt fra dagligvarebutikk til kaféer, byggevare, boliger og bilforetninger. Og det er kundene selv som sier det, sier Glad Pedersen, som synes det mest ideelle hadde vært en dagligvarebutikk.

– Vi er veldig positiv til det som vil komme. Nesten uavhenging av hva som kommer også. Vi har jo ikke lyst til å ligge her alene til evig tid. Så lenge det kommer noe her, er vi fornøyd, sier Glad Pedersen.

Skeptisk

Leder i Stokmarknes handelstand, Eilert Ellingsen, håper nyetableringen på Myran vil berike Hadsel.

– Det som er en fare er at det er konkurrerende opp mot handelstanden. Men det er vanskelig å si når vi ikke vet hva som kommer, sier Ellingsen til VA. Etter det han har forstått, vil dagligvarebutikken komme nedenfor Europris, men hva som kommer på den store tomta på oversiden er fortsatt et mysterium.

– Stokmarknes har små og selveide enheter og butikker. Det gjør at vi har en annen struktur enn om vi drar til Sortland, sier Ellingsen, og peker på Sortland som stort sett har kjedeeide butikker med samme konsept som for eksempel Harstad.

– Det gjør at vi har et helt annet varespekter enn det man finner på Sortland. Jeg er redd for at vi skal miste de butikkene og sitter igjen med de store typiske. For sånn som det er i dag, trekker vi folk fra andre plasser i langt større grad enn hvis vi hadde samme konsept som Sortland, sier Ellingsen.