Lager stor reiselivsmesse

G Travel Vesterålen ønsker å inspirere til reiselyst når mørketiden er på sitt verste. I januar arrangerer de en stor reiselivsmesse «Reiseløst» sammen med 11 reiselivsaktører. 
Hadsel

21. januar arrangeres en stor reiselivsmesse på samfunnshuset på Melbu. 

Kommer 11 aktører

G Travel Vesterålen på Melbu, reisebyrået som startet opp i oktober i fjor, er teknisk arrangør for denne dagen hvor reise og opplevelser settes i fokus. 

– Vi har invitert mange av våre samarbeidspartnere, og står igjen med en spennende miks. Vi er fornøyd med at så mange tar seg tid til å komme hit i en måned hvor det arrangeres mange reiselivsmesser, sier daglig leder i Travelmore, Linn Magnussen. 

I tillegg til Travelmore, kommer det 11 andre aktører: Avinor Evenes, Emirates, SAS, Apollo, RCCL, Norwegian cruise Line, Vista travel, Seadream yatch hclub, Tui, Hurtigruten og MSC cruise.

Turer fra Evenes

Avinor Evenes kommer for å promotere flyplassens tilbud  på hvilke utenlandsreiser de tilbyr i 2017. 

– Evenes flyplass har fått et superbra tilbud. Til sommeren kommer det enda flere direkteruter. Flyplassen har bedre tilbud enn byer som Tromsø og Bodø, sier Magnussen, 

– Det er et resultat av at det bor mange folk i regionen, og at de er flinke til å benytte seg av tilbudet. Det geografiske området er glad i å reise, sier Asbjørn Klaussen i Travelmore. 

Man kan reise direkte til Krypros, Mallorca, Kroatia, Bulgaria, Kreta og Allicante i sommer.

Magnussen og Klaussen har merket seg at folk helst reiser direkte. 

– Vi har jobbet bevisst mot å få flere direkteruter. 

– Så ønsker vi å arrangere gruppeturer for de som vil reise sammen med andre. Vi møtes på Evenes og reiser sammen. 

Cruise er trend

En av reisetrendene for tiden er å reise på cruise. Derfor har de med seg hele fire cruiseaktører på messa. 

– Vi har alle forskjellige nisjer til ulike målgrupper. Det er utrolig masse som går an å gjøre. Vista tilbyr blant annet elvecruise og togreiser i hele verden. 

Det store og kjente flyselskapet Emirates tar også turen til Melbu. I tillegg vil det være messetilbud hvor besøkende kan bestille reiser allerede der og da. 

I løpet av dagen vil de bli kjørt forskjellige seminarer og foredrag. Det vil bli foredrag om trender innen reiselivet, presentasjon av gruppeturer og så videre. 

Seminarer om reise

Anders Lyngvar er kaptein på hurtigruta MS Fram. Han skal holde foredrag om «explorer»-reisene til Hurtigruten. For Hurtigruten tilbyr mer enn reiser langs norskekysten. Man kan blant annet også reise med Hurtigruten langs kysten av Brasil. 

– Hurtigruta er et godt eksempel på at man kan overraske folk. Hurtigruta er så mye mer enn det de fleste tror. 

– Så vil det bli overraskelser underveis. 

– Det vil bli en dag med inspirasjon og reiselyst. Og møte med andre for å sette igang ideer. Det blir en positiv arena hvor folk kan dele av sine erfaringer og positive opplevelser. 

– Det vil også være interessant for firma og forretningsreisende, sier Klaussen. 

Med denne messa ønsker reisebyrået å lage liv og røre i nærmiljøet. 

– Vi ønsker å lage noe nytt og møte kunder. Og ikke minst lage en trivelig happening her på Melbu. 

Elsker Kroatia

– Hvor er deres favorittreisemål?

– Kroatia. Jeg har fått mange til å besøke Kroatia, og jeg har fått mange gode tilbakemeldinger. Kroatia er fint å reise til på grunn av folket, det er mye å oppleve, god mat og god drikke, sier Magnussen. 

Klaussen deler hennes entusiasme rundt Kroatia, men har et annet favorittreisemål.

– Jeg liker å reise et sted hvor jeg får oppleve helt nye ting. Og at man kan reise med rom for avstikkere. Man må vite når man ankommer og når man skal reise hjem igjen. Min favoritt er Australia. 

Et år i «gamet»

Det er kun litt over et år siden reisebyrået ble startet opp. 

– En av styrkene våre er at vi selv er så glad i å reise, og dermed har mye erfaring å dele med våre kunder, sier Magnussen som har vært 20 år i bransjen. 

På et år har de tilbydd fire egne direktefly: Liverpool/Manchester, Amsterdam, Toscana og denne uka setter de kursen mot Praha. 

– Hvordan har det gått?

– Det har gått over all forventning. Vi har fått god respons fra hele Hålogaland, og vi har skreddersydd svært mange ferier, alt fra gruppeturer til forretningsreiser dette året.