Tidligere i år satte Trollfjord i gang en slags konkurranse på Facebook. Der gikk de ut og spurte om hvem som fortjener en gave på 5.000 kroner.

Kravet var at det måtte være noen som bidrar til at andre har det bra, hvorvidt det er en enkeltperson, lag eller ei forening i Hadsel, Nord-Salten, Andøy eller i Vågan.

Mange stemmer

Tirsdag 29. november ble prisen delt ut til Ulf Ruud Larsen, på vegne av Røde Kors.

- Vi fikk inn over 40 forslag, og mange likes. Røde kors ble foreslått flere ganger. De gjør en veldig positiv jobb og en viktig innsats innen beredskap. Da Ørnheihytta var på tur å nesten legges ned tok de ansvar. I tillegg så har de åpent for alle, sier Tonje Delp i Trollfjord.

Det var en overrasket Ruud Larsen som mottok premie.

- Fantastisk. Dette setter vi pris på. Det er flott å få en slik anerkjennelse, sier Ulf Ruud Larsen.

- Gaven vil faktisk gå tilbake til Trollfjord. Vi har alt for lite strøm der, noe som skader utstyret vårt. Mitt forslag blir iallefall å bruke pengene på å legge ny kabel til hytta.

- Masse aktivitet i år

Det er første gang at selskapet deler ut pengegave på denne måten. Men årlig gir de ut omtrent en halv million kroner til sponsing av lokale lag, foreninger og andre frivillige.

Selskapet er ikke de eneste som har bidratt økonomisk til hytta. Russen, elever og mange andre har samlet inn penger for at tilbudet på Ørnheihytta skal bestå.

- Vi har hatt enormt med besøk, utleie og aktiviteter i år. Det kan ha hatt med markedsføring å gjøre, men også at folk har våknet og ønsker å bruke hytta.