Sørås med stramt show

Etter å ha turnert rundt i Norge i hele år, avslutter Dag Sørås showet «Ekkokammer» på Hurtigrutens Hus.
Hadsel

– Lørdag er det avslutning på turneen. Det blir siste show, så er det hele ferdig. Da satser jeg på en bra feiring på Stokmarknes, sier Sørås.

Sørås har vunnet prisen for beste nykommer under komiprisen 2007 og Stå opp-prisen i 2012. For showet «Ekkokammer» ble narvikværingen kåret til årets stand-up komiker under Komiprisen 2016.

– Fin egomassasje

– Jeg har aldri hatt et overordnet tema. Det å måtte kalle showet noe, er mer for å vise at jeg kommer med nytt materiale. Det blir variert prat om alt fra psykologiske problemer, bevæpnet politi til moskeer. Det blir en god spennvidde i temaene.

Under denne turneen har han merket seg at stadig flere voksne folk er å se i salen.

– Til og med folk som er eldre enn meg. Det er veldig hyggelig å se godt voksne også.

– Hvordan var det å vinne komiprisen 2016?

– Veldig hyggelig. Bare det at jeg vant en pris i Bergen, en annen by enn min egen, er spesielt. Prisen har ikke så mye å si utover at det er en fin egomassasje.

Showet som kommer til Stokmarknes er et resultat av masse justeringer og forbedringer.

– Jeg tenker på lydmannen som har vært med hele veien.Han har måttet høre showet om og om igjen. Det er nesten sånn at jeg tar med noe nytt i hver forestilling bare for han.

– Så bra som det blir

– Jeg har forandret mye på showet fra starten og til nå. Det er blitt stramt og henger sammen. Jeg har tatt ut en del ting, og noe er blitt lengre. Jeg er selvkritisk, men nå er det faktisk akkurat sånn jeg vil ha det. Nå er det så bra som det kan bli. Hans Magne Skard skal varme opp for Sørås.

Sørås ser frem til å avslutte turneen i et noe kjent farvann.

–Jeg var på Stokmarknes med det forrige showet mitt. Det jeg husker fra turnestoppene, er ofte hva som skjedde etterpå. Jeg husker at det var mange hyggelige mennesker på Stokmarknes. Vi dro over veien til den bruneste puben jeg har vært i mitt liv. Jeg har gode minner fra stedet.

– Turneen startet i Tromsø. Jeg er beæret over å også få avslutte i Nord-Norge som ligger mitt hjerte nærmest.