– Kan se ut som ledelsen ønsket å boikotte julebordet for å unngå en liten kostnad

Leserbrev fra Hadsel lokallag Norsk Forbund for Utviklingshemmede.

Anna Hultgren Olsen, arkivfoto 

Hadsel

Fredag 2. desember arrangerte Hadsel lokallag av Norsk Forbund for utviklingshemmede julebord for sine medlemmer og deres venner i Hurtigrutens hus.

Julebordet er en årlig tradisjon og har pågått i over 20 år i Hadsel. I tidligere år har Hadsel kommune og NFU hatt en god dialog i forbindelse med julebordet, og kommunen har støttet arangementet i form av at kommunen har dekket ledsagers (kommunalt ansatte) utgifter i arbeidstiden deres. 

I år har kommunen dessverre fått så utrolig dårlig råd at de ikke engang hadde mulighet til å kommunisere med NFU direkte. For oss i NFU kan det se ut som at ledelsen ønsket å boikotte julebordet for å unngå en liten kostnad. 

Vi i NFU tror sterkt på et inkluderende samfunn og har denne ideologien i ryggraden, det er da utrolig koselig å se hvordan medlemmene i NFU, som mange lever nær fattigdomsgrensa, tar ansvar i en dårlig kommuneøkonomi og sponser de kommunalt ansatte. Slik at de får være inkludert i årets julebord.

Som medlem i arrangementskomiteen må jeg si at jeg tok nesten til tårene, da jeg på fredag så hvor mange barmhjertige NFU-ere som sponset ledsagerne sine på julebordet. Dette gir disse menneskene (kommunalt ansatte) mulighet til iallfall et godt varmt måltid i førjulstiden, og det til tross for at det kan se ut som ledelsen i tjenesten i utgangspunktet ønsket å boikotte arrangementet, og kun sendte ut SMS-er til ansattte, uten å informere NFU om dette.

Til tross for at ledelsen ikke ønsket dialog, når de i år brøt med en årelang tradisjon, så greip velvillige NFUere anledningen til å vise inkludering i praksis og lot de kommunalt ansatte få ta del i fellesskapet.

Jeg vil benytte anledningen til å takke NFU Hadsels medlemmer, som var med å gjøre fredagskvelden til en minnerik kveld, og takke dem for at de så strålende viser Hadsel kommune hva NFUs verdier er, og at man kan være inkluderende, dårlig økonomi til tross.