- Godt mottatt

– Det er perfekt å spille inn filmen her på hurtigrutemuseet, sier hovedrolleinnehaver Stig Frode Henriksen, og roser det imøtekommende lokalsamfunnet.

Filmlocation Stig Frode Henriksen og resten av crewet i oppfølgeren til «Kurt Josef Wagle og fjordheksa» er på Stokmarknes for å spille inn film på MS Finnmarken.   Foto: Anja Elen Eikenes

Hadsel

I disse dager er det full rulle på hurtigrutemuseet i og med at det er innspilling av oppfølgeren til «Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa».

Innspillingstiden er kort. Allerede før jul skal råmaterialet være på plass. Deretter begynner klipping og redigering. Filmen er en julefilm, og vil kunne sees på lerretet om rundt et år.

– Det er veldig artig å være her. Vi kunne ikke laget filmen uten Stokmarknes. Hurtigrutemuseet er perfekt å spille inn filmen på. Handlingen foregår på en hurtigrute, og da passer museet bra. Båten er veldig fin og har litt gammelt interiør slik som passer tiden handlingen skal foregå i.

I tillegg er det enklere å filme på en museumsbåt på land enn på en båt i bevegelse og med passasjerer.


Produsent etterlyser hus og statister på Stokmarknes

Skal spiller inn oppfølgerfilm om Kurt Josef Wagle i Hurtigrutens hjemby.

Mange statister

Henriksen sier at hele crewet føler seg godt tatt imot her i Hadsel. 

– Vi får mye av lokalsamfunnet, sier Henriksen, og takker Filmcamp, Hurtigrutemuseet og lokalsamfunnet.

Hadsel har også bidratt med masse statister som skal være med på filminnspillingen.

– Og i dag lånte 89 år gamle Edith ut huset sitt her på Stokmarknes. Det var veldig hyggelig, og fortsetter:

– Så er medielinja med å hjelpe. De er kjempeflinke.

– Hvordan er det å spille inn film her på Stokmarknes?

– Veldig hyggelig. Vi har jobbet mye i Finnmark, der jeg er fra. Jeg er veldig glad i Nord-Norge. Folk setter pris på at noe skjer og engasjerer seg. Det har jo vist seg at filminnspilling på et sted kan være god reklame. Her er folk mer patriotiske og støtter opp.

Filmen handler om et mordmysterium på hurtigruta som skjer før forrige film.

– Og der er det kanskje noen overnaturlige krefter. Det er en vill komedie i samme stil som den første. Humor er stikkordet. Vi ler faktisk mer under filminnspillingen enn etter.

Krevende

– Hvordan er det å være tilbake i rollen som Kurt Josef Wagle?

– Det er veldig artig å gjøre ting som er litt crazy. Det er jo en stund siden forrige film. Vi er en morsom gjeng som jobber sammen, både foran og bak kamera. Kurt Josef er ikke en karakter som er lik meg – håper jeg. I grunnen håper jeg ikke at det finnes sånne personer. 

Filmen skal ligne på en dokumentar.

– Derfor er det ganske krevende. Vi har lange takninger på opp mot tre minutter. Da blir det veldig mye å huske. Jeg synes det er veldig artig. Jeg er nemlig glad i å gjøre mye forskjellig.

En del av skuespillerne og crewet fra sist film er også med i denne filmen.

– Så vil det komme noen overraskelser. Et par kjente folk dukker opp, sier Henriksen lurt.