Tredoble gratulasjoner

Ekteparet Jin Chen og ektemannen Hong Lin har fått en atskillig travlere og mer innholdsrik høst enn de regnet med. De har fått trillinger.

Ikke hverdagskost med trillingfødsel.

Hadsel

13. oktober doblet den lille familien sin størrelse. Opprinnelig var det altså mor Jin, far Hong og Nadia (7). Men så kom altså trekløveret Lucas, Chris og Niklas til verden.

De tre veide henholdsvis 2,7 - 2,8 og 2,4 kilo. Begivenheten er av en slik art at hadselordfører Siv Aasvik synes det må markeres.

- Derfor gir vi blomster og kort, samt et beløp på 5.000 kroner til hver av guttene. Dette må virkelig både roses og feires. Jeg har sjekket med våre ansatte, og det er i alle fall tolv år siden det sist ble født trillinger her i kommunen. Dagen da disse gutta kom til verden ble det forøvrig født to hadselværinger til, og alle sammen er selvsagt verdifulle tilskudd til kommunen, smilte Aasvik under gaveoverrekkelsen.

- Det er utrolig hyggelig å få en slik oppmerksomhet i en tid som i grunnen er utrolig slitsom. Jeg vet ikke om vi en gang rekker å feire jul i år. Vi må nok konsentrere oss om i alle fall få opp ett juletre, med noen gaver til storesøster Nadia, sa mor Jin.

-Utrolig slitsomt

Hun og mannen har litt hjelp av Jins mamma for tiden, men innrømmer glatt at det er utrolig slitsomt å ha tre små på en gang. Det er ikke slik at de tre roer hverandre, heller tvert imot. Selv om de med tiden vil kunne bli gode lekekamerater, er naboskapet ifølge mor ikke så veldig godt riktig ennå.

Til VOL gir mor imidlertid inntrykk av at det nok vil gå seg til med tiden, selv om det er tøffe tider akkurat nå.

Kan få mer hjelp

Fra en leser på Sortland kommer følgende tips:
- Artig! Jeg kjenner ikke familien, men det kan kanskje formidles at Libero har (hadde iallefall tidligere) ei ordning der man kunne få et års bleieførrbruk for trillinger dersom man skrev søknad til dem. I tillegg er en del utstyrsleverandører av bla. barnevogner og sånt som man kan søke til om å få billigere utstyr. Sortland kommune har tidligere stilt opp med hjemmetjenester morgen og kveld for å hjelpe trillingfamilier med praktisk arbeid, som stell, mating og legging. Kanskje Hadsel kommune kan være like bra? Det er utrolig slitsomt å ha tre sånne "småttiser" samtidig, så de er nødt å få hjelp! Håper Hadsel kommune kan rekke ut ei hand utover gavekort og penger, oppfordrer leseren.

Libero stiller

Overfor VOL bekrefter Libero at konsernet ganske riktig vil bidra med hjelp. - Om ikke familien allerede har vært i kontakt, må de gjerne ta kontakt med oss, opplyses det. (VOL har de nødvendige opplysninger).