Det sier styreleder i Norlense, Svein Eirik Nicolaysen.

Nylig kontakt

Ifølge Nicolaysen ble kontakten med Marine Gem startet opp for kort tid siden.

- Kontakten oppsto for 14 dager siden og de reelle forhandlingene pågikk den siste uka før overtakelsen, forteller Nicolaysen.

Ifølge styrelederen har Norlense forsøkt mange avenyer for å finne ei løsning.

- Vi har søkt bredt og vært i kontakt med mange miljøer. NorLense er en viktig bedrift som mange har kjennskap til og mange ønsker å bidra til å opprettholde.

Kunne ikke bidra ytterligere Hadsel kommune verken kunne, eller ville, bidra ytterligere i redningsprosessen for Norlense.

Emisjon, ikke kjøp

Overtakelsen av omlag 56 prosent av aksjene i Norlense fungerer ikke som et vanlig kjøp.

- Aksjene i Norlense nedskrives til null og det gjennomføres en emisjon hvor selskapet tilføres totalt 9.5 millioner i tillegg til at banken bidrar med å redusere gjelden i selskapet.

Intens jobb for Norlense Denne uka har det fortsatt blitt jobbet intenst for å løse den vanskelige situasjonen for Norlense og Bømyr Eiendom AS.

- Kan bli endringer

Inntredenen til en ny majoritetseier kan føre til forandringer i selskapet på kort og langt sikt.

- Det er tidlig å si noe sikker om dette men det er industrielle eiere vi har fått inn og det er derfor forventninger til utvikling av bedriften hvor det tilføres ny kompetanse og nytt kontaktnett, sier han.

- Blir det endringer i ledelsesstruktur?

- Det har ikke vært konkrete diskusjoner om dette emnet.

- Skjer det noe med styrekonstellasjonene nå?

- Det er helt naturlig at ny eier også vil bidra i styrerommet slik at en må forvente endringer men intet er bestemt.

Gikk inn med over 800.000 kroner i Bømyr Eiendom Hadsel kommune har brukt nesten fire måneder på å skjule at kommunen har gått inn med 847.978 kroner i Bømyr Eiendom gjennom å beordre en investering fra Trollfjord Kraft.

- Avgjørende kapital

På spørsmål om hvor viktig den kapitalen som nå kommer inn er for selskapet, er han krystallklar.

- Som leverandør til blant annet oljeindustrien har 2016 vært preget av vanskelige markedsforhold. Ny kapital var på dette tidspunktet helt avgjørende for å sikre at Norlense fortsetter å ha en ledende nasjonal og internasjonal posisjon i sine markeder.

Ute av knipa

Nicolaysen går så langt som å si at Norlense nå er ute av den knipa de har vært i.

- Selskapet er ute av knipa. Det videre arbeidet vil konsentrere seg om å være konkurransedyktig samtidig som en er tilstede i markedene og konkurrerer om de kontrakter som utlyses.