Trekker seg som Ap-leder

Wenche Skar trekker seg som leder for Hadsel Arbeiderparti.
Hadsel

Nyheten slo ned før midnatt natt til til torsdag. På sin lukkede facebookprofil skriver Skar at det er med tungt hjerte hun har tatt avgjørelsen. VOL har forsøkt å få en nærmere begrunnelse fra Skar, som nøyer seg med en kort melding på SMS:

- Det handler om å stå for noe, om integritet og ta konsekvensene når det tøyes for mye. Da er det for meg riktig å overlate stafettpinnen til andre, skriver Skar.

Det er god grunn til å tro at avgjørelsen i stor grad dreier seg om forhold som har med de vanskelige budsjettavgjørelsene kommunen må ta. Beslutningen kom altså kun timer før det store budsjettmøtet i kommunestyret.

- Det handler om både saker og prosesser jeg ikke kunne stå for. Flytting av ungdomstrinnet på Sandnes er en viktig del av min beslutning, sier Wenche Skar til VOL.