Midnattsmagi i Hadsel Kirke

Stokmarknes Blandetkor sørget for julestemning og musikkmagi.

Midnattskonsert i Hadsel

Hadsel

Det tradisjonelle arrangementet "Julesang mot midnatt" trakk et stort publikum fredag kveld, og juleånden var ikke langt unna. Midnattskonserten har blitt arrangert i nærmere 20 år og har blitt en kjær tradisjon for mange. Og det med god grunn.

Stokmarknes Blandetkor skaper musikkmagi i den røde rundkirka og juleånden er ikke langt unna. 

Mette Dyrnes trakterer orgelet, og Adam Enochsson spiller en nydelig trompetsolo. Flere kjente julesanger som «Deilig er jorden», «Mitt hjerte alltid vanker» og «Gammel Mariavise» fremføres med klare røster, ledet an av korets alltid stødige dirigent Külli Treimann Skagen.

Oddvar Kleppa leser fra juleevangeliet, og vekslingen fungerer fint. Koret hadde med seg svært flinke solister, men det klinger aller best når de harmonerer sammen. Når koret stemmer i med «Nordnorsk julesalme» mot slutten av konserten, ja da kommer julestemninga for alvor.