Peter nær A-plass i TIL

Den driblesterke lynvingen fra Melbo har trent seg tilbake fra skademarerittet, og høyaktuell for A-troppen til Tromsø.

- Jeg har fått en veldig god start på sesongen, og føler meg i god form. Selvsagt håper jeg på tillit i Tromsø, sier Peter Aas til VOL.  Foto: Privat

Hadsel

Melboværingen Peter Aas kan dermed bli den første hadselværingen som tar steget helt opp i norsk fotballelite siden Erlend Robertsen gikk til Bodø/Glimt i 2010.

 Robertsen var inventar på ulike aldersbestemte landslag fra han var 15 til han var 19.

Gode utsikter

 Robertsen var god på Glimt mens laget var på nest øverste nivå, men fikk ikke plass da laget tok steget opp i toppserien. Dermed kan Aas bli den hadselværingen som gjennom tidene har nådd aller lengst på fotballbanen.

1997-modellen Peter Aas er sammen med tilsvarende ung målvakt den eneste i sitt kull fra NTG i Tromsø som har fått plass i A-stallen til Tromsø som nå skal på treningsleir til Tyrkia.

- Det viser at TIL har stor tro på meg når de bruker så vidt mye penger på min utvikling, sier Aas til VA.

Ble skadet

Peter var på alvor vei inn i A-stallen i fjor, men røk på en såkalt stressfraktur i lysken, og det sendte han av banen i fem-seks måneder.

- Nå er jeg imidlertid fullt restituert, og føler meg i veldig god form. Jeg er svært ydmyk med tanke på en mulig A-plass i TIL, sier den sympatiske lynvingen til VA.

Melbuværingen Roy Robertsen spilte for Bodø/Glimt på 70-tallet. Da var laget i det som den gangen var øverste nivå i norsk fotball. Da het det vel Toppserien, sier Ronny Johansen til VOL. Han er tremenning til Robertsen, og selv tidligere fotballspiller.