St. Elliot på kinoer i Vesterålen

Deadline Media fått avtale med kinoene på Stokmarknes og Stortland om å ha den ti minutter lange kortfilmen St. Elliot som forfilm. Filmen skal gå foran filmene «Karsten og Petra» og «Oskars Amerika» i mars.

Regissør og produsent Tord T. Olsen sammen med hovedrolleinnehaver Matheo Anbakk. 

Hadsel

Nylig vant filmen St. Elliot vant prisen «skårungen» på Tromsø internasjonale filmfestival. Bak filmen står blant andre Tord T. Olsen fra Melbu, og hans kolleger i Deadline Media. I etterkant har det vært spørsmål om hvor man kan få sett filmen.

God respons

Og det kan man altså gjøre på kinoene på Stokmarknes og Sortland om få uker.

– Det er jo det gjeveste med hele filmyrket, det å vise all jobben fram til folk, og kanskje særlig hjemme, sier Tord. Han har manus og regi på filmen.

I tillegg til i Vesterålen skal filmen vises på andre kinoer rundt i Nordland. Filmteamet hadde ikke forventet den gode responsen fra kinosjefene.

– Det er jo utrolig hyggelig at alle kinosjefene sålangt har vært så positive og løsningsorienterte. Det gir en stor boost av motivasjon til å fortsette, forteller regissøren.

Sniktitt i Nordland

Den offisielle verdenspremieren av St.Elliot blir på den internasjonale barnefilmfestivalen i Kristiansand fra 25. april. Det betyr at Nordland får en sniktitt før alle andre.

– Kortfilm er jo et litt ugunstig format for visning og salg. Det går ikke an å legge opp til en hel kinoforestilling på ti minutter. Da er det godt å ha andre filmer å henge den på, sier Olsen.

Særlig stas er det at filmen skal vises som forfilm på Torfinn Iversens Oskars Amerika som nylig hadde premiere på filmfestivalen i Berlin.

– Vi gleder oss stort over det Torfinn gjør nå. Han åpner mange dører for hele filmbransjen i Nord-Norge og det fortjener han all honnør for, sier Tord T. Olsen.