-Dette er det beste resultatet jeg har hatt i Norgescupen, sier Karlsen til Vol.

Samlet endte Karlsen på niendeplass i dagens sprintøvelse. Et litt innfløkt rangerer løperne som ikke kommer til finalen. På grunn av en veldig god tid i prologen ble Marthe plassert på tredjeplass blant de løperne som ikke kom til finalen. Derav niendeplassen. Denne plasseringen kan vise seg å bli gull verdt for Marthe. For å komme til finalen i Norgescupen, må løperne være blant de 30 beste poengsankerne i sin klasse.

Skadet

Melboløperen Karlsen har de siste årene slitt med skader. Spesielt har ryggen vært plagsom. Denne sesongen har hun fått trent veldig godt, med unntak av kortere sykdomsperioder før jul. Formen er nå veldig god, sier Karlsen. Med litt flaks kunne hun kanskje tatt seg til finalen i dag.

-Det var vanskelig å passere løperne i dagens sprintløype. Jeg hadde en veldig dårlig start og havnet bakerst i feltet, sier hun.

Karlsen hadde kort tid opp til de beste, men det var rett og slett ikke plass til å passere konkurrentene.

- Jeg hadde mer å gå med. Jeg er i god form, sier Karlsen.

Hun rapporterer også om veldig gode ski. «Skipappaene» John Eirik (Karlsen) og Bård (Sørensen) er begge på Voss for å smøre ski til henholdsvis Marthe, Ingrid og Maja (Sørensen).

-Pappa er kjempeflink til å smøre ski. Jeg hadde veldig gode ski, sier melbojenta.

Klassisk

Norgescupen er for de beste skijentene i Norge. Marthe går i 19-20-årsklassen. Hun konkurrerer med jentene som skal aspirere til landslaget om noen år, og hevder seg altså godt.

Søndag skal hun gå 10 kilometer klassisk. Marthe er best i klassiske øvelser, men hun liker seg også best når øvelsene er litt kortere enn 10 kilometer.

-Målet for morgendagen er å ta poeng. Da må jeg bli blant de 30 beste, sier Karlsen. Hun stiller til start med senkede skuldre og lave forventninger.

Kommende oppgaver

10-12. mars er det junior NM i Harstad. Helga etter er det NNM på Kvaløysletta. Og hvis alt går som planlagt, satser Karlsen på kvalifisere seg til finalehelga i Norgescupen. Akkurat nå er hun nummer 27 i sin klasse. De 30 beste får gå. Finalehelga går samme helg og samme helg som NM for senior på Gålå siste helg i mars og i begynnelsen av april.