- Jeg sitter jo på et nettverk som det ville vært litt dumt å la gå til spille. For når hverdagen kom så var det jo ikke slik at jeg var utslitt og klar for å legge meg i hvilestilling. Jeg er klar for nye utfordringer, sier Schøyen.

Han var reiselivssjef i Vesterålen Regionråd i tretten år og gikk av med avtalefestet pensjon i fjor. Da eier av Vesterålen Kysthotell, Roar Wedding tok kontakt, var han ikke i tvil.

- Jeg har kjent Roar lenge og da han tok kontakt ble jeg med en gang motivert.

Siden Roy Odd har tatt ut AFP betyr at han ikke kan ta ut all verden av lønn, men har starta eget selskap som tar på seg oppdrag.

- Jobben er veldig spennende. Dette er jo Vesterålens beste og mest komplette anlegg og mulighetene her er mange. Jobben min går nå ut på å få fylt det opp med fornøyde gjester, sier han.

Lasse Uppman med større satsing på turisme med nettstedet Outdoor Event: - Reiselivstoget i Vesterålen går nå, det vil jeg være med på Lasse Uppman har gjort realitet av planene om å gjøre Vesterålen til en opplevelsesregion. Nå har han nemlig startet prosjektet «Outdoor Event». - Annerledes

Jobben han frem til i fjor sommer hadde i Vesterålen Reiseliv var en helt annen type enn det han nå innehar.

- I jobben i Vesterålen Reiseliv var man inne i et politisk landskap med de fordelene og ulempene det innebar. Her har jeg mye kortere vei til kundene. Jeg jobber rett inn mot markedet og det synes jeg er veldig gøy.

- Vi får folk inn denne uka fra en tysk operatør som jeg har jobbet med tidligere. Det er veldig ålreit å jobbe slik, for da ser jeg med en gang om noe funker eller ikke. Jeg har brukt mine kontakter for å skape mer aktivitet her og så gagner det jo også resten av regionen, sier han.

Kraftig vekst i vinterovernattinger Hoteller og campingplasser i Vesterålen hadde over 8000 flere overnattinger mellom januar og april i år, enn samme periode i fjor. Det er en økning på nesten 40 prosent. Potensial

Om anlegget på Vesterålen Kysthotell er Schøyen full av lovord.

- Det er et anlegg som har et uforløst potensial, spesielt på vinteren. Bookingen er bra på sommeren og vi har opplevd en økning også i januar og februar i år. Utfordringen ligger nå fremover og på høsten. Da er vi i en mellomsesong og i disse periodene må man finne gode løsninger, sier Schøyen om anlegget som består av 2 restauranter, kurs og konferanseavdeling, full service campingplass, båthavn, hotelldel, leiligheter og rorbuer med om lag 200 sengeplasser.

- Av og til må en bare tenke at nok er nok: Roy Odd Schøyen gir seg som reiselivssjef Etter 13 år trekker Roy Odd Schøyen inn årene som reiselivssjef i Vesterålen. Omstilling

Schøyen har også tatt fatt på en omstilling på anlegget.

- Det er en flott gjeng på hotellet. Det vi nå har begynt på er en omstillingsjobb, sier han.

For det å drive hotell i dag er ikke som det en gang var.

- Det gamle tradisjonelle hotellet må tilpasses endringer i kundenes ønsker og behov. Der ligger litt av utfordringen. Vi må la de ansatte finne sin plass  og bruke informasjons -og kommunikasjonsteknologi for å gjøre hverdagen mer effektiv og enklere. Vi setter derfor i gang kursing av de ansatte på alle avdelinger.

Bedre rating

Vesterålen Kysthotell har også gjort fremskritt. Det ser man resultater av. På bookingsiden booking.com har ratingen til hotellet gått fra bra til meget bra.

- Det skjedde i forrige uke. Dette er jo gjestenes dom. Vi er nå oppe i en rating på åtte og det er så vidt jeg vet noe av det beste i Vesterålen på et så stort anlegg. Det er et godt utgangspunkt og viser hva som ligger i anlegget, med medarbeidere som yter service og at vi leverer kvalitet, sier han og legger til.

- Derfor har jeg stor tro på fremtiden til Vesterålen Kysthotell. Det blir ei spennende tid fremover, sier han.