Hadsel har 122 registrerte arbeidsledige.

-I dette tallet ligger det minst 50 permitterte medarbeidere hos Nordlaks, beretter Nav-sjefen i Hadsel, Jonny Karoliussen til Vol.

Lavere ledighet i Vesterålen Det er blitt 23 færre arbeidsledige i Vesterålen viser tall fra NAV. Giganten

Laksegiganten på Børøya må hver vinter permittere de ansatte i slakteriet på grunn av mangel på fisk. 2017 har ikke vært et unntak, men mandag i denne uken startet Nordlaks slakteriet igjen.

-Da vil antallet ledige i Hadsel rase nedover, slår Karoliussen fast.

Han sier at oppgangen i arbeidsledighet (seks personer flere i år enn i fjor) må anses som sesongjustert ledighet. I hele fjor var ledigheten i Hadsel veldig lav.

– Vi er vant til at det svinger på denne måten i Hadsel, sier Karoliussen.

Spår det politiske 2017 Politikerne i Hadsel tror diskusjonene i 2017 i stor grad vil dreie seg om stortingsvalget. God tilgang

NAV-sjefen i Hadsel sier at arbeidsmarkedet generelt er veldig godt.  I enkelte bransjer sliter NAV med å hjelpe kundene med å rekruttere personell. Det gjelder for eksempel innen helse- og omsorgssektoren der det er vanskelig å rekruttere sykepleiere, spesielle stillinger innen medisin og psykologi. I tillegg er det vanskelig å rekruttere personell til tekniske fag, ingeniører er vanskelig å skaffe, sier Karoliussen.

– I teorien skal det være mange ledige hender på Vestlandet. Er det for liten mobilitet blant disse?

– Det er nok ikke så enkelt å rekruttere folk, men det har vært ei bedring. Flere søker på tekniske stillinger, men ennå er det problematisk.

Vesterålen rangeres sist i fylket Vesterålen tar jumboplassen når Indeks Nordland rangerer fylkets fem regioner i næringsmesterskapet – det til tross for at vi er den regionen med høyest lønnsomhet. Tallene

I Vesterålen er det gjennomgående lav ledighet. Ledigheten er lavest i Bø med 2,3 prosent, men også Andøy har en ledighet på to-tallet. Bare Sortland og Hadsel er på tre-tallet. Sortland har høyest ledighet, 3,6 prosent. Samlet var det 462 ledige vesterålinger ved utgangen av februar. På samme tid i fjor var det 82 flere.

Bare Sortland har høyere arbeidsledighet enn landsgjennomsnittet på 3,1. Hadsel ligger på gjennomsnitt, men der er det altså ventet at arbeidsledighetstallene skal rase nedover i mars.

– Nord-Norge mot nye høyder Nord-Norge er en gullkiste. Energi, fiske, mineraler, oppdrett, turisme, for å nevne noe, gir store muligheter for landsdelen. Valgkamp

Arbeidsledighetstallene er alltid gjenstand for debatt når det er Stortingsvalg. 2017-valgkampen blir neppe noe unntak. Høyre var i dag nokså raske med å fortelle at ledigheten går ned.

– Nye ledighetstall fra NAV som ble presenter i dag viser at ledigheten har falt tre måneder på rad. I 16 av landets fylker er det nå færre helt ledige enn på samme tid i fjor. Det er bare de fire fylkene Vestfold, Hordaland og Møre og Romsdal som har fått flere helt ledige de siste tolv månedene. Også i Rogaland er nå ledigheten lavere enn på samme tid i fjor. Ledigheten går ned mens produktiviteten går opp. Det skapes rekordmange gründerbedrifter og konkurransekraften vår er styrket. Vi har fortsatt utfordringer på Sør- og Vestlandet, men disse tallene tyder på at ledighetstoppen ligger bak oss. Det er gode nyheter, sier Stefan Heggelund i Høyre i en pressemelding.

Lavt

I februar 2017 er det 3.074 helt ledige i Nordland, dette er 422 færre helt ledige enn på samme tid i fjor. Dette tilsvarer en arbeidsledighet på 2,5 prosent, en reduksjon på 12 prosent. I Norge sett under ett er ledigheten lavere enn i samme periode i fjor.

Det er 163 flere personer som deltar på arbeidsmarkedstiltak i Nordland sammenlignet med samme tid i fjor.

I landet sett under ett har antall helt ledige gått ned med 6.101 personer fra februar i fjor. Totalt for landet er det nå registrert 84.802 helt ledige, noe som tilsvarer 3,1 prosent av arbeidsstyrken.