– Uroen i skolesektoren i Hadsel Kommune har den siste tiden vært foruroligende, skriver Anders Samuelsen i Frp i en interpellasjon foran kommunestyremøtet neste torsdag, der han ber om at elevflyttinga utsettes i et år.

Stiller spørsmål til prosessen

– Kommunestyret har vedtatt at ungdomsskolen på Sandnes skal flyttes til Stokmarknes høsten 2017. Kommunestyrets vedtak ved Ap, Sp og SV i posisjon må respekteres, understreker Samuelsen.

Men han legger til:

– For at avgjørelser også skal kunne respekteres er det viktig at prosessen gjennomføres slik at selv de som er uenig i avgjørelsen kan akseptere den fordi den er gjennomført på en god måte.  I vedtaket om å flytte ungdomskolen på Sandnes til Stokmarknes står det at 10. Klasse skal bli igjen på Sandnes i 2017/2018. Jeg har stor forståelse for at foreldrene til elevene som skal gå i den klassen reagerer.

Samuelsen skriver at han savner den politiske ledelsens deltagelse i debatten, og stiller en rekke spørsmål i interpellasjonen, flere av dem om kvaliteten på tilbudet disse tiendeklassingene vil få når resten av ungdomsskolen flytter.

Dette er blant spørsmålene Samuelsen krever svar på:

  • Ser ordføreren hvilken belastning Hadsel Arbeiderparti, Hadsel Senterparti og Hadsel Sosialistisk Venstreparti har påført ansatte i skolesektor, administrasjon og ledergruppen i Hadsel ved at nedleggelse av ungdomstrinnet på Sandnes ble vedtatt?

  • Hva synes ordføreren politisk ledelse kan gjøre for å gjenopprette tillit mellom FAU, med flere foreldre på Sandnes, og Hadsel kommune?

  • Er ordføreren enig i at når man de facto setter tilbud hos én befolkning et sted i kommunen opp mot tilbud hos én befolkning et annet sted i kommunen, slik Hadsel Arbeiderparti, Hadsel Senterparti og Hadsel Sosialistisk Venstreparti har gjort ved å vedta nedleggelse ett sted, til fordel for oppbygning et annet sted, kan synes lite samlende?

  • Kan ordføreren gi sin refleksjon over hva ordføreren mener saken om flytting av klasser fra Sandnes Skole samlet sett har gjort med Hadsel Kommunes omdømme?