Supre resultater i Nordlysdrilliaden

Melbu drillkorps stilte med 11 ivrige drillere under årets NNM i drill i Tromsø denne helgen. Bruk piltastene til å bla i bilder.
Hadsel

– Nordlysdrillianden er et regionalt mesterskap der det konkurreres i flere typer drill innenfor ulike vanskelighetsgrader, eller divisjoner om du vil, forklarer Tonje Delp til VA. Drill er en blanding av rytmisk sportsgymnastikk, dans med de klassiske drillstavene, samt tekniske øvelser uten dans.

Kvalifisering til NM

– Konkurransen er også en kvalifiseringskonkurranse til deltagelse i NM i korpsdrill 2017, sier hun.

I år deltok 14 korps fordelt på 171 startnummer.

– Vi er godt fornøyd med årets deltagelse. Vi har fin bredde på deltagelsen og har stilt både med drilldans tropp, drilldans duetter, drilldans soloer og soloer i 1 baton og 2 baton.

– Våre drillere fikk både første, andre- og tredjeplasser. Selv om det er et stykke opp til den øverste divisjonen, er vi veldig stolte av drillerene våre, og håper på god utvikling videre, sier Tonje Delp.

Marthe Martinsen gjorde sin drilldans veldig bra og vant 1. plass i klassen solo junior beginner. Thea Grongstad Jenssen stilte opp i klassen solo 2 baton junior beginner. 2 baton betyr at hun drillet med 2 staver samtidig. Emilie Delp Åhlander fikk 3. plass i klassen solo 1 baton junior beginner.

Sunniva Grongstad Jenssen og Lene Viken stilte klassen drilldans duett preteen beginner. Julie Gjessing stilte i klassen drilldans solo preeten beginner. Marthe Martinsen og Emilie Delp Åhlander deltok på Nordlysdrilliden for fjerde gang med duett. Denne gangen i klassen drillldans duett junior intermediate. Elise Lyngli og Nora Karlsen drillet i drilldans klassen solo preteen beginner. Sofie Mathisen drillet i solo juvenile. Med var også Ida Reinholdtsen og Linnea Rørvik.