– Jeg regner med at det blir full fart som vanlig nå fra påske. På denne tiden av året ser vi at det er mange som vil selge før sommeren og noen i løpet av sommeren, sier Per Elvenes i DNB Eiendom.

En del under salgsantydning

Ifølge statistikken ser det ut til at rundt halvparten av boligene i Hadsel går under prisantydning.

– En del selges under prisantydning. Noen ganger er vi for optimistiske, salgsantydningen er kvalifisert «synsing». Noen går under og noen går over.

– Hvordan er markedet på bygdene, som Strønstad, Innlandet og Sandnes?

– Sandnes er en plass hvor vi har en del som leter etter hus. Strønstad mot Raftsundet er det sjelden hus til salgs. Er det hus til salgs står det ofte lenge, med mindre det er et svært attraktivt hus, som et Nordlandshus.

– Området rundt Norlense tror jeg det kan være en del interessenter. Her er det mest meglere i Lofoten som selger.

– På Innlandet har vi ett og annet salg. Det vi ser der er at det er vanskelig å få til gode priser. Det er et område hvor folk er mest interessert i fritidsboliger.

Tror på vekst i Hadsel

– Statistikken viser at det selges desidert flest eneboliger, og få leiligheter. Hva er trenden i Hadsel?

– I Hadsel er det en del nybygg. Vi har solgt ni leiligheter ved Børøya Brygge, det er nok ikke kommet med i meglerrapporten enda. I det siste har også Byggteam på Børøya solgt en del vertikaldelte.

– Det vi vet er at en del eldre er på leting etter sentrumsnære leiligheter. Noen boliger selges privat, det er ikke alt som fanges opp i rapporten.

–Hadsel er et området som vil komme til å fortsette å ha vekst i boligmarkedet. Vi har flere store motorer som Nordlaks, Skretting, sykehuset og en del andre store arbeidsgivere. Det er såpass mye aktivitet at det vil bare gå godt. Melbu har også mye aktivitet. Ifølge meglerrapporten var snittprisen på eneboliger kroner 1,9 millioner kroner i 2016, opp fra 1,74 millioner i 2015. I fjor ble 43 prosent av boligene solgt over prisantydning mot 19 prosent i 2015. Daglig leder i DNB eiendom, Ole T. Albrigtsen, understreker at materialet er lite.