Fredag 30. juni og lørdag 1. juli arrangeres historiens første «ÅrsteinØYA».

Årstein ligger ved sydspissen av Hinnøya, hvor Raftsundet munner ut i Vestfjorden.

Artister med tilknytning til Nord-Norge

På programmet står flere musikere fra Vesterålen: Peer Nic, Fleines & Elstad og TooRaLoo.

I tillegg spiller nordnorske Lisa Skoglund. En artist som forteller historier om det uforløste mellom mennesker, elegant pakket inn i et fengende og lekent poplandskap, ifølge festivalens nettside.

Ida Løvheim og Johan Aarstein spiller fredagens siste konsert med sitt «Bob Dylan på nordnorsk». De to unge musikerne har den siste tiden reist landet rundt med musikken sin: i brakker, naust, rutebåter, kafeer, gamle kinosaler, fjelltopper og mye mer.

Lørdag kommer et band lokalisert i Oslo bestående av utflytta nordlendinger - Rustholk. Deretter spiller tomannsorkesteret «De Ubrukelige». Utover kvelden trår «Hjerterå» på scena, som ifølge festivalens nettside er fulle av overskudd og spilleglede.

Lars Bremnes

Den mest profilerte musikeren av dem alle er kanskje Lars Bremnes. Han er festivalens hovedartist for ÅrsteinØYA 2017 og spiller lørdag kveld.

På dagtid arrangeres kajakkurs, tur til Dronningvarden og barnetime med Dag Kajander.

Startet som en vennefest

Alt ligger til rette for at besøkende skal overnatte på stedet, og det er både mulig å bo i telt, campingvogn, bobil eller i båt. Eller leie hytte.

Johan Aarstein har selv vokst opp på stedet, og er en av arrangørene bak festivalen. Han spiller faktisk i tre av bandene som skal spille.

- Hvordan ble denne festivalen til?

- Det var flere ildsjeler på Årstein som hadde lyst å ha en musikkfestival på stedet. I forfjor og i fjor hadde vi venneutgaven av denne festivalen. Mer en sånn privat fest hvor vi inviterte alle våre venner og spilte musikk. Det gav mersmak, så vi tenkte at det hadde vært kjempeartig å gjøre den større. Vi har allerede hatt generalprøve i to år nå, sier Aarstein.

– Ypperlig plass

Han forteller at Årstein er en ypperlig plass å ha en utendørsfestival på.

- På grunn av omgivelsene, og lokale folk som har lyst å få dette til å skje. Det blir utrolig bra musikk, og Årstein er en perfekt plass å være. Det ligger veldig heldig ann i forhold til vær og vind. Særlig når det er dårlig vær så er det fint der, og er det fint vær så finnes det ingen vakrere plass.

- Hvordan har dere klart å samle en så flott bukett av nordnorske musikere?

- I tillegg til at jeg spiller i tre av bandene, så er de andre artistene en blanding av folk vi kjenner og lokale helter. Pluss Lars Bremnes som headliner. Vi er heldig som kjenner så mange dyktige folk.