Fra og med mandag starter FlyViking opp flygninger fra Stokmarknes lufthavn. Det har ikke manglet på interesse for det nye flytilbudet fra Skagen blant reisevillige kunder

– Interessen for å fly fra Skagen har vært stor.  Vi merker på salget at bookingen øker nå når vi får større belegg. Det er tydelig at mange i Vesterålen også ønsker å benytte seg av FlyViking, sier administrerende direktør Stein Terje Dahl til VOL.

I tillegg til Skagen, starter FlyViking også opp flygninger til og fra Evenes mandag.

Økende bilettsag

Han forteller at det generelle billettsalget til FlyViking har tatt seg godt opp den siste tiden

– Vi har hatt bra oppstart, men billettsalget henger selvsagt sammen med antall destinasjoner. Og til flere nye ruter vi presenterer, til mer øker etterspørselen og salget, sier han.

Dahl tror folk i nord er positive til FlyVikings tilbud.

– Vår erfaring er at mange setter pris på økt konkurranse og lave billettpriser, sier han.

-Hyggelig med nye aktører

Lufthavnsjef ved Stokmarknes lufthavn, Trond Holten, ser frem til at Ola Giævers ferske flyselskap blir en del av det faste rutetilbudet på Skagen.

– Vi synes at det er hyggelig med nye aktører og alle som har rettighetene til å fly på kortbanenettet er hjertelig velkommen. Tilbudet fra FlyViking gir både oss og passasjerene flere fordeler. En ting er at de reisende får et rimeligere tilbud når de skal til Bodø og Tromsø enn det har hatt tidligere. Samtidig øker vi kapasiteten vår. Tidligere har vi opplevd fulle fly og til og med ventelister når folk skal sørover og nordover. Det slipper vi nok nå, uttalte han til VOL for et par uker siden.

Flere destinasjoner kommer

Når FlyVikings nå ekspanderer rutenettet med Skagen og Evenes, betyr det at det ferske flyselskapet flyr til og fra fem ulike destinasjoner. I tillegg til de to nevnte inkluderer Tromsø, Bodø, Alta og Hammerfest. Ifølge administrerende direktør Dahl er presentasjonen av flere nye ruter rett rundt hjørnet.

– Vi jobber fortløpende og nye ruter kommer snart. Etter hvert som vi får flere fly, offentliggjør vi hvilke destinasjoner det er snakk om. Per i dag har vi to fly i drift. I juli henter vi det trede, i tillegg til at vi har flere i bestilling, understreker Stein Terje Dahl.