Det var to av serienes topplag som møttes på Havfisk stadion lørdag ettermiddag. Under stekende sol skulle Melbo IL og gjestene fra Leknes finne ut hvem som fortjener å ligge høyest på tabellen.

Referat fra kampen kan du leser her.

- Leknes var best

Selv om sluttresultatet ble komfortable 3-0, var det ikke hjemmelaget som dominerte spillet.

– Spillemessig er de bedre enn oss hele kampen, men de har ikke skikkelige målsjanser. Vi gjør en solid defensiv jobb, og de kom kanskje til tre avslutninger, sier MIL-trener, Thomas Rønning etter kampen.

Tapte dueller

I første omgang førte Leknes an, og vant så å si alt av dueller. Melbu måtte spille seg mer og mer bakover på banen.

– Vi er ikke "på" i duellspillet, og var hele tiden brøkdelen av et sekund for sene. I 17. minutt overtar vi, mener Rønning.

Rønning bidro selv til taktskiftet. Han tok med seg ballen på et løp, stakk fra flere Leknesspillere og fikk slått et hardt langskudd mot keeper, som vippet ballen til corner.

Deretter fikk Melbo tre cornere på rappen, og på den siste ble Yngve Steinum felt og straffen var et faktum.

La seg bak

I andre omgang la Melbo seg lengre bak på banen, og satset på overgangsspill. Leknes trakk så å si alle spillerne opp, men lyktes ikke å score. Ellers var det lite stor fotball på Havfisk stadion i en andreomgang som ble stykket opp av frispark og innkast.

– Vi spilte ikke strålende, men vi vinner. Vi er veldig fornøyde, dette var viktige poeng, sier Rønning.

Han mener Leknes viste seg som et godt og rått lag.

– Det var en deilig seier!

Andreplass på tabellen

Etter lørdagens oppgjør ligger Melbo på andreplass på tabellen i fjerdedivisjon, etter ni spilte kamper.

Leknes ligger ett poeng bak, på en tredjeplass, med like mange spilte kamper. På topp finner vi Lofoten, som har tre poeng mer enn Melbo.

Dommere var Ole Johan Løveberg Lillebuen fra Andenes IL, som fikk hjelp fra Frank Tore Nilssen (Stokmarknes IL) og Jan Anselm Kristoffersen (Nord/Sprint IL).

MIL spiller neste kamp 17. juni, borte mot Ballstad. Ballstad hadde Medkila på besøk i dag, og slo gjestene hele 5-0.