Dette reagerte Pettersen på.

– Hurtigrutens Hus har jobbet knallhardt med å komme i mål økonomisk. De er bemannet ned «til beinet» og jobber godt med å få gode arrangementer og god inntjening. Da syns jeg den karakteristikken de får ikke er verdig.

Rådmann Ola Morten Teigen repliserte.

– Jeg kan være tydelig på at de har gjort et godt arbeid med å få økonomien på stell. De har gjort en rekke tiltak for å øke inntekta og redusere kostnader og de er i åpenbar bedring.

– Men en har denne ordlyden likevel. Jeg syns ikke det er verdig. En må velge sine ord med omhu.

– Jeg vil da bare si at det er av kommunestyret i desember i fjor vedtatt at det er Hurtigrutens Hus som skal gjøre den jobben.

Camilla Skog Rodal i Fremskrittspartiet så da sitt snitt til et lite stikk.

– Vil da si at det er posisjonen som gjennom sitt vedtak om å kutte i husleie og tilskudd som satte Hurtigrutens Hus i den situasjonen i utgangspunktet.

Dette valgte ikke Pettersen å kommentere.

Vedtok

Etter litt endring i ordlyden i vedtaket, ble det vedtatt i formannskapet at Hurtigrutens Hus får opprettet på nytt et såkalt tilskudd på en million kroner. I tillegg økes husleien med 400.000 kroner, som vi skrev om i forhåndssaken her.

Saken skal opp i kommunestyret neste uke.

Andre endringer

Formannskapet vedtok også budsjettkontrollen til rådmannen i sin helhet. Dette innebærer et merforbruk i oppvekstsektor og i flyktningetjenesten på 1. million kroner. Denne budsjettendringen ble vedtatt, men må også gjennom kommunestyret.

Hele saken kan du se her.