Hundrevis på korpstreff

Hundrevis av korpsmusikanter og tilhørere preger gatene på Melbu og Stokmarknes denne helgen.
Hadsel

Det er nemlig regionsstevne for korpsene, og det går naturlig nok ikke upåaktet hen. Korps fra Tromsø i nord til Mo i sør er i helgen samlet i Hadsel, og rundt 600 musikanter var ventet til kommunen. Antallet mennesker på Melbu torg lørdag formiddag tydet på at det ikke kunne være langt unna sannheten.

Fredag var det tankkonserter, mens det lørdag var defilering i gatene både på Melbu og Stokmarknes. Det arrangeres også utekonserter. Også søndag vil de rundt 20 korpsene være svært så synlige på Hadseløya.

Lørdag ettermiddag var det konsert i Samfunnssalen på Melbu. Den var full av både musikere og tilhørere.

– Det er utrolig godt jobba av Melbu skolekorps, som arrangerer regionsstevne for andre gang siden 2011, med Inger Grete Jenssen i spissen for hovedkomiteen, roser ordfører Siv Dagny Aasvik, som ønsket velkommen.