Norengros resertifisert som miljøfyrtårn:

- Bedriften er eksemplarisk på miljøledelse

Det sier miljøfyrtårn-koordinator i Fiskeriparken Anna Hultgren Olsen. Norengros er en av to miljøfyrtårn i Hadsel kommune.

Resertifisert Camilla Skog Rodal i Norengros har mottatt resertifisering som Miljøfyrtårn. Miljøfyrtårn-koordinator Anna Hultgren Olsen og rådmann Ola Morten Teigen skryter over bedriftens innsats.  Foto: Anja Elen Eikenes

Hadsel

Hadsel kommune uten løsning for Miljøfyrtårn-sertifisering:

– Kan få store økonomiske konsekvenser for oss

Norengros må fornye sitt Miljøfyrtårn-sertifikat innen juli. Problemet er bare at Hadsel kommune ikke har noen til å gjøre denne sertifiseringen. Nå frykter Camilla Skog Rodal i selskapet for fremtiden om dette ikke raskt kommer på plass.

I 2008 sertifiserte Norengros seg som Miljøfyrtårn for første gang. Allerede før den tid hadde de en del gode rutiner på plass.

Bedrifter må resertifisere seg hvert tredje år, og i år er Norengros godkjent for tredje gang.

–Vi ønsker først og fremst å ta et samfunns- og miljøansvar. Vi har oppdaget at gjennom å være Miljøfyrtårn, har vi hatt en del positive ringvirkninger økonomisk. En del krav gjør at vi har fått en mer effektiv drift, sier Camilla Skog Rodal.

God gjennomgang av bedriften

I Hadsel kommune er det kun Norengros og Vinmonopolet som er Miljøfyrtårn.

– Vi vil anbefale bedrifter å miljøsertifisere seg. Jeg tror man får en veldig god gjennomgang av bedriften ved å sertifisere seg. Man er også med på å ta et samfunnsansva, sier Skog Rodal og legger til.

 – Store deler av salget vårt vinner vi på anbud, og i mange tilfeller er det et krav om å være Miljøfyrtårn for å delta. Det er kjempeviktig for oss.

50 år siden utbyggingen av Børøya skjøt fart:

Dette er Vesterålens "milliard-holme"

For femti år siden startet den store bosettingen på Børøya. Øya som tidligere besto av en gård, et våningshus, et stort jorde og en kai, er blitt omgjort til ei øy med stort boligområde, industri, store veier og bruforbindelser.

– Eksemplarisk

Anna Hultgren Olsen i Fiskeriparken fullførte i mars kurs i sertifisering for stiftelsen Miljøfyrtårn. Kommunen leier tjenesten.

– Norengros er eksemplarisk på miljøledelse, og har gode internrutiner som gjør resertifiseringa til en artig begivenhet, legger Hultgren Olsen til.