Les også: Gikk for negativ montessori-uttalelse

- Vedtaket i dag er jo ingen overraskelse. Heldigvis er det ikke posisjonen i Hadsel som skal bestemme om det blir montessori på Langøya eller ikke. Det er det foreldrene på Langøya og utdanningsdirektoratet som gjør.

Klare skillelinjer før montessori-uttalelse Torsdag skal kommunestyret i Hadsel avgjøre hva de skal si i sin høringsuttalelse til søknaden om friskole på Sandnes. Skillelinjene mellom posisjon og opposisjon er til å ta og føle på. - Null tillit

Vangen Evensen uttrykker sterk mistillit til posisjonen.

- Jeg vil si vi har null tillit til posisjonen og ledelsen i kommunen. De kunne sendt inn en nøytral høringsuttalelse, men gjør ikke det. Det de isteden kommer med er spekulativt. Posisjon og administrasjon påstår at denne etableringen er en protest. Det er å legge ord i vår munn vi ikke kjenner oss igjen i.

Rådmann Ola Morten Teigen svarer Håkon Østgård: – Vi må forholde oss til pengene vi får Rådmann i Hadsel, Ola Morten Teigen, reagerer på innlegget fra Sandnes Montessori-styreleder Håkon Østgård. - Ikke vår feil

Østgård på sin side er klar på en ting.

- Om oppvekstsektoren går dårlig økonomisk de neste åra, er det ikke vår feil. Vi har beregninger som viser med all tydelighet det innsparingspotensialet som finnes i sektoren.

- Hva da?

- Det at de legger ned ungdomstrinnet og kun det, vil ikke hjelpe mye. Ved å legge ned hele Sandnes skole vil de spare mer. Det er det foreldrene på Langøya vil.

- Hvordan vet dere det?

- Vi har hatt flere møter i FAU hvor jeg har inntrykk av at det er meningen til et stort flertall av foreldre. De ønsker en innbyggerstyrt skole i fremtida. Om kommunen hadde gjort plass til det, hadde vi hatt en helt annen situasjon økonomisk i kommunen.

- Dette er tanker som har modnet seg gjennom ti år. Det er ikke kommet over natta.

Skolestart 2018

Toget er gått for skolestart 2017. Nå satses det mot skolestart 2018.

- Vi har som målsetning å åpne skolen høsten 2018. Det er det vi jobber mot nå.

Det blir ikke på nåværende Sandnes skole. Kommunen har sagt nei til utleie. Det tar Østgård til etterretning.

- Det er greit å få den avklaringa. Vi har jobbet med alternative lokaler parallelt i ett år nå og jobber med uforminsket styrke mot det videre. Det er mulig å få til.