Artist Developers er et kunstnerkollektiv som har deltatt på prosjektet Neptun Art/Science Lab, i samarbeid med Nordland Akademi og Museum Nord. Dette prosjektet var egentlig ikke tenkt å resultere i ei utstilling, men kunstnerne likte seg så godt at de kom tilbake til Sommer-Melbu for å stille ut.

Tankene på Melbu er etter hvert blitt verdensberømte. Denne uka stiller et knippe internasjonale kunstnere ut kunst på en ny måte. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

- Prosjektet er støttet av Kulturrådet og Nordland fylkeskommune for å fremme en internasjonal dialog på tvers av disipliner, på et lite sted med en viktig historie, forteller Maria Johansen, som er daglig leder ved Nordland Akademi.

Maria Johansen sammen med noen av kunstnerne som har deltatt. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Om utstillinga står det skrevet:

"Fortid og fremtid, politikk, kunst og vitenskap forenes i de ulike kunstnernes tilnærming. Vi har hatt 3 ulike kunstneropphold i 2016 og 2017. Utstillingen som viser prosess og resultater, presenteres gjennom både visuell kunst av forskjellig slag, performance og lydkunst, samt elementer av vitenskap/fakta/fiksjon, journalistikk og blogging."

Musikktanken har den største fysiske skulpturen. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

ArtistDevelopers består av Dr Keir Williams, Dr Dave Meckin, Joe Fairweather Hole, Alice Helps, Rhiannon Evans og Clara Duràn.

Utstillinga varer til ut i neste uke.

Ustillinga består også av poesi og bilder. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Se videoreportasje fra utstillingsåpninga øverst i vinduet.