Driftsinntektene til Stein Magnussen Bakeri var på 10 710 000 kroner. Det er en marginal nedgang fra 10 784 000 millioner kroner året før.

Likevel er driftsresultatet langt verre lesning i 2016. For med 3 000 i minus i 2015, har man endt opp med 162 000 i minus i 2016.

Dette gir et årsresultat på -124 000 kroner i 2016.

Se tallenes tale.

– Har investert

Styremedlem og aksjonær, Stein Magnussen, forteller at det negative årsresultatet har en enkel forklaring.

– Vi har pusset opp butikken på Melbu og gjort investeringer i kjøkkendelen på utsalget på Sortland. Totalt sett kostet dette oss 300 000. Vi kunne nok tatt opp lån for å gjøre dette, men valgte å ta investeringen selv, forteller Magnussen.

–  Da beholder vi god kontroll på økonomien. Bedriften har god egenkapital og vi bruker ikke kassakreditt.

Om han går inn i regnskapet og ser på økte utgifter, er det spesiell en del som har økt.

– Vi ser at vi bruker mer på strøm. Vi bruker ikke mer, men ser at prisene har steget. Det merkes også på bunnlinja, forteller han.

Tre utsalg

Stein Magnussen Bakeri AS har tre utsalg i Vesterålen. Ett på Melbu, ett på Stokmarknes og ett på Sortland. Firmaet har 13 ansatte i tillegg til flere ungdommer på deltid.

– Det å ansette ungdommer på deltid er noe vi har vært fornøyd med. Mange starter med sommerjobb hos oss. Om de gjør en god jobb, får mange muligheten til videre engasjement hos oss. Det er positivt for oss og så er det utviklende for ungdommen selv å være i arbeid med kundebehandling.

– Fremgang i 2017

Etter investeringer i 2016 tror Magnussen på et godt 2017.

– Vi ser så langt i 2017 en oppgang i salget på utsalgene våre. Det er bra. På bakgrunn av det tror vi på en god fremgang i år.

Utfordringen er at mange av kjedene har kuttet ut å ta imot produktene deres.

– Kjedene gjør litt som de vil. Derfor er det mange kjeder vi ikke lenger har innpass hos. Det er synd, men heldigvis har ikke innsalg i kjedene vært en prioritet hos oss. Vi satser mest på egne utsalg og det er en strategi som har fungert og vil fungere for oss også i fremtida, sier Magnussen.