– Det er en del tema som står meg nær. Jeg liker å stille spørsmål ved for eksempel identitet, forteller manusforfatter og skuespiller Bergfall Karoliussen.

Filmens hovedtema er maskulinitet.

– Jeg vil se på hva maskulinitet faktisk er, hvordan det er til stede i rommet og hvordan andre oppfatter maskulinitet, forteller han.

Har gått i bølgedaler

22-åringen kom i fjor vår gjennom nåløyet, og fikk studieplass ved den prestisjefylte skuespillerlinjen ved Rose Bruford i London. Han legger ikke skjul på at det første året har gått i bølgedaler.

- Jeg trives, men det ble ikke slik jeg hadde sett for meg.

Sindre Bergfall Karoliussen (til venstre) synes det er flott å få prøvd seg litt på film også. - På skolen jobber vi jo mest med teater og klassiske stykker, forteller han. Foto: Andrea White Hveding

I tillegg til å måtte venne seg til den engelske maten, samt å skulle snakke engelsk hele tiden, har han møtt på utfordringer knyttet til sitt studiet.

– I timene kan vi få beskjed om at vi skal spille et vindpust eller et tre, noe som ikke er så veldig lett. Samtidig lærer vi mye og jobber med veldig mange forskjellige ting.

Bergfall Karoliussen har måttet jobbet en del med engelsken på fritiden.

– Man skal jo prøve å kommunisere på rette måten med den man spiller mot. Det er en annen måte å gjøre det på, samtidig som man skal formidle sine egne og motspillerens følelser. Men det er jo bra at man plages litt, forr det gjør at man utvikler seg, konstaterer han.

Produserer på lavbudsjett

Bergfall Karoliussen har sammen med Jensen, som har regi på filmen, og White Hveding som er produsent og innspillingsleder, jobbet med denne filmen i to uker.

Jensen har i en årrekke produsert kortfilmer, og har vunnet en flere priser. Mens han i de senere år har hatt gode budsjetter på de filmene han har jobbet med, er det annerledes med denne filmen.

Produsent Iver Jensen (til venstre) snakker om manus med Sindre Berfall Karoliussen under innspilling på Storkmarknes i forrige uke. Skuespiller Kine Eliassen sitter med fingene i ørene, mens produksjonsassistent og lydansvarlig Pia-Elise Solvik Dahl står i bakgrunnen. Foto: Andrea White Hveding

– Vi tenkte slik at vi har et manus som vi virkelig har troen på, i tillegg til folk som er veldig interessert i å få laget filmen. Hvorfor ikke bare gjøre det da? sier han.

Alle tre er enige om at det er deilig å ikke være avhengig av "folk med penger".

– Vi har ingen å forholde oss til som vil legge føringer for det vi holder på med, sier Jensen, før White Hveding skyter inn:

– Ja, også har vi heller ingen deadline vi må være ferdig innen.

Under mandagens innspilling befinner crewet seg på et kontor på Nordlaks på Børøya, sammen med Gunnar Einejord, som til vanlig er med i Vesterålen Teater. For dagens anledning spiller han Einar, produksjonssjef på Nordlanks, og dermed også sjef for Daniel (Bergfall Karoliussen).

Sindre Bergfall Karoliussen og Gunnar Einejord har det morsomt mellom tagningene på Nordlaks. Foto: Ann-Julie Nordgård Nesmoen

– Len deg rett frem, slik du ellers ville gjort, sier Jensen til "Einar".

Han skriver på klapperen, før han roper:

– Scene 7/2, opptak 1.

"Daniel", som spiller en ansatt på Nordlaks, kommer gående inn, og får beskjed fra "Einar" om at han må sette seg ned.

Produsent Iver Jensen er vant med å stå bak kamera, og følger ivrig med både med og under tagningene. Foto: Ann-Julie Nordgård Nesmoen

Mens samtalen de to imellom går, følger Jensen ivrig med på kamera, og White Hveding står stødig med en langhåret mikrofon på en stang.

Kunne ikke gjort det uten goodwill fra lokale aktører

Med både få folk og lite penger hadde de ikke kunnet gjennomført prosjektet uten en god dæsj goodwill fra lokale aktører.

– Vi hadde ikke kunne gjort dette uten at vi fikk lov til å låne blant annet ordførerens kontor på rådhuset, Rødbryggas lokaler og lokalene her på Nordlaks. For ikke å glemme videoutstyr fra medier og kommunikasjon, slås det fast.

Det antas at filmen vil bli på cirka 15 minutter når den er ferdig, og ifølge Jensen er målet at flest mulig skal se den.

I forrige uke spilte de inn noen scener på selveste ordføreren i Hadsel sitt kontor på Rådhuset. Foto: Privat

– Når den er ferdig må vi da diskutere hvilken publiseringsform som passer filmen best. Hvis vi ønsker å selge den inn på filmfestivaler har vi ikke penger til det, med mindre vi tar av egne lommer. Det er dog noe vi kan ordne i etterkant, forteller han.

Fortsetter til vinteren

Selv om det for denne gang er to uker igjen av innspillingen, er den langt fra over.

– Vi har også vinterscener som vi må spille inn, noe som vil skje nærmere jul når det starter å snø, forteller White Hveding.

For ordens skyld nevner vi at White Hveding er ferievikar i VOL.