– Jeg er veldig fornøyd med det jeg presterer i helga. Jeg hadde forhåpninger om at jeg skulle klare å forbedre bestenoteringen på 3 timer og 5 minutter. Likeså at jeg på en god dag skulle være kapabel til å komme inn under tre timer dersom det ble brukbare forhold. I dag hadde jeg gode bein og en bra dag på sykkelsetet. En kombinasjon av det og gunstige vind og værforhold førte til at jeg kom inn på 2 timer, 54 minutter og 31 sekunder, sa Holen etter at han hadde gjort unna de godt og vel ni milene mellom Rena og Lillehammer.

Det var en tilfreds 47-åring fra Melbu som satte fra seg sykkelen ved Håkon og Kristins Hall. Ronny som har syklet bra i de fleste rittene han har deltatt i, leverte også varene i det største og mest prestisjefylte rittet han stilte til start i.

Holen merket tidlig at han beina responderte og ga gode svar da han tråkket til i de kraftige stigningene opp mot Skramstadsetra. Det var på ingen måte bare gode forhold som førte til at han presset ned bestenoteringen med hele elleve minutter. Han holdt jevn og høy fart fra start til mål i Birkebeinerrittet.

Hadde fin flyt

– Det er kjekt å sykle når det flyter så bra som det gjorde i helga. Jeg hadde ingen uhell og forsto etter hvert at det kunne bli en god tid dersom jeg holdt helt inn, sa Ronny som har syklet rundt 5.500-kilometer så langt i år. Det er på ingen måte mer trening som har ført til at han holder større fart. Det handler nok mer om at han har trent bedre og smartere.

Sliteren som ble nummer 15 i en klasse som hadde over 1.400 deltakere, har blitt mer bevisst på hva han foretar seg i treningsarbeidet. Han regner med det blir flere Birken-starter.

– Det er grunn til å fremheve både Ronny og laginnsatsen i helga. Vi er godt fornøyde med at det er flere som forbedrer sine bestenoteringer. De seneste årene har vi vært mellom 20 og 30 Vesterålen-syklister i Birkebeinerrittet. I år var vi av forskjellige årsaker betydelig færre, sa Robin Jacobsen som bruker å være sentral når Vesterålen-syklistene setter kursen sørover.

Sveinung Olsen fra Sortland var den som fulgte nærmest Holen denne gangen. 2,55,24 ble sluttiden hans og deretter fulgte Ken Lind på 2,56,47.

Terje har 18 på rad

Robin Jacobsen hadde 2,58,28. Terje Toften (Sortland) som ble klokket i mål på 3 timer og 24 minutter klarte også merkekravet. God innsats også av Berit og Pål Fondevik selv om de ikke klarte merkekravet. Jacobsen er tydelig på at det er en opplevelse å delta i Birkebeinerrittet. Først og fremst på grunn av den spesielle stemningen og atmosfæren i start og målområdet og langs løypa.

– Det er et veldig flott arrangement. Jeg synes det er ekstra artig å delta når det er så fine forhold som i år. Det er grunn til å trekke frem Terje Toften som nå har deltatt 18 år på rad. Like mange merker har det blitt på Terje som faktisk kan feire 20-årsjubileum om to år dersom han holder koken.