Slo løyperekorden med god margin

Håvard Gjerstad, som springer for Stålbrott, klasket til på den lengste distansen under årets utgave av Ulvøyløpet og satte ny løyperekord.

REKORD Håvard Gjerstad var raskest i årets langløype under Ulvøyløpet og satte ny løyperekord med en time og 25 minutter.  Foto: Vidar Eliassen

Hadsel

Den nye rekorden i den 18 kilometer lange løypa er på en time og 25 minutter, som er omtrent to minutter raskere enn den gamle.

– Jeg er overrasket og hadde håpet på en tid blant de aller beste. At det skulle gå så bra hadde jeg ikke regnet med. Jeg følte at jeg hadde ganske god kontroll fra tidlig i løpet og måtte derfor disponere kreftene rett, sier han.

– Tøft inn mot mål

Selv om den rutinerte løperen hadde god kontroll, legger han ikke skjul på at løpet er en kraftanstrengelse og at han særlig merket kjøret når det nærmet seg mål.

– Jeg merket det særlig godt ved Movannet. Og så var det en tøff strekning inn mot mål, men da bare bestemte jeg meg for å kjøre på, sier Gjerstad.


Sprang halvannen kilometer feil, men vant likevel suverent

Johan Nordeng var raskest under kortløypa under Ulvøyløpet søndag.

 

Neste år håper han å slå sin egen rekord.

–  Ja, jeg må jo ha det som mål, smiler han.

– Raskere enn i fjor

Anniken Liland Fredriksen var raskest i lang løye i kvinneklassen, og kom i mål på 1.45.7

– Jeg sprang litt raskere i fjor. Det var en tøftløp, men også en fin tur. Det var særlig tungt opp fra Urvannet, sier hun etter løpet.

Vil ha enda flere med

Det deltok totalt 39 personer i konkurranseklassen i årets løp, der 13 sprang den lange løypa. Inkludert med trimklassen var det totalt påmeldt 125 løpere i årets Ulvøyløp.

–  Det kunne godt vært litt flere deltakere, noe vi alltid ønsker. Været er det i alle fall ikke noe å utsette på, sier Bård Sørensen, som er i arrangementskomiteen og har hovedansvaret for tidtakingen.

Mulig å slå rekorden

Han synes også det er stas at det er satt ny løyperekord på langløypa.

– Tiden til Gjerstad er veldig god og den blir tøff å slå neste år, men det er nok mulig, sier han.

Da alle løperne hadde kommet i mål, var det duket for utdeling av premier til vinnerne av de ulike konkurranseklassene.

Tidene fra årets Ulvøyløp er å finne på EQTiming.