Sprang halvannen kilometer feil, men vant likevel suverent

Johan Nordeng var raskest under kortløypa under Ulvøyløpet søndag.

VANT Johan Nordeng var rasket i kortløypa under Ulvøyløpet søndag, selv om sprang feil.  Foto: Viar Eliassen

Hadsel

– Jeg sprang vel halvannen kilometer i feil retning, inkludert tilbaketuren, sier 13 år gamle Nordeng.

Den unge løperen, som representerer Alsvåg, lå svært godt an til å sette ny løyperekord i den ti kilometer lange løypa, populært kalt kortløypa. Rekorden er på 53.30 og så lenge ut til å bli smadret. Men på den siste strekningen valgte unggutten å springe til høyre i stedet for rett frem, til målområdet ved Melbo samfunnhus.


Slo løyperekorden med god margin

Håvard Gjerstad, som springer for Stålbrott, klasket til på den lengste distansen under årets utgave av Ulvøyløpet og satte ny løyperekord.


Lå an til ny rekord

Ivrige sjeler la på sprang og fikk etter hvert ledet ham inn på riktig spor. Slutttiden ble 55 minutter, noe han ikke er fornøyd med, særlig med tanke på at han løp til sammen nesten halvannen kilometer feil.

– Hadde jeg ikke løpt feil hadde jeg sprunget på 48-49 minutter, så det er litt irriterende. Jeg ble litt forvirret da jeg så at porten var stengt og fortsatte til høyre, men slik er det, sier han.

Nordeng er ellers fornøyd med løpet sitt og føler at det gikk ganske greit fra start av.

– Jeg hadde god flyt og ser på det hele som en god treningsøkt, sier han.

Her er tidene fra løpet.

– Må evaluere

Tidtakeransvarlig i Ulvøyløpet, Bård Sørensen, sier at løpere som springer feil, er noe som skjer fra tid til annen.

– Vi hadde vel en løper til som gjorde det i dag. Det er sånn som kan skje. Samtidig må vi evaluere og se om det er noe vi kan gjøre for å hindre det. Samtidig har løperne kart og skal kunne ha oversikt over hvor de skal springe og ikke. Men, som sagt, dette er noe vi skal se på, sier han.