– Styret i Sandnes Montessoriskole har oppsummert valgresultatet og det at det blir ei blågrønn regjering er bra for etableringen av montessoriskole på Sandnes. Alle partiene i regjeringsposisjon er positive til friskole og for foreningen sin del er det bra. Det lover godt for godkjenningssaken som vi går og venter på, sier Østgård.

Foreningen venter på svar på søknaden om godkjenning til oppstart av friskole. Den får de i beste fall svar på før jul, i verste fall må de vente til februar.

Østgård utdyper hvorfor han mener det er bra det ikke ble regjeringsskifte.

– Ap-ledelsen lokalt og nasjonalt har klart uttrykt at de ikke ønsker friskole. Det har vært en bekymring i valgkampen. Så selv om mange medlemmer i foreningen stemmer Ap, så er vi som forening glad det ikke ble et skifte nå.

– Leter etter lokaler

Mens de venter på godkjenningen, jobber foreningen nå parallelt med å finne lokaler.

– Godkjenningen er startskuddet for etableringen, men vi jobber nå samtidig med å finne lokaler som er egnet. Det er de to viktigste sakene for oss fremover. Målet er at lokaler skal være på plass når vi får godkjenning. Målet er skolestart 2018, sier Østgård.

– Dere har snakket om 1-10 skole. Er det fortsatt aktuelt?

–  I første omgang er vi på jakt etter lokaler til en ungdomsskole. Så har vi visjoner om en 1-10-skole på sikt, men i første omgang er det ungdomsskole vi jobber mot. Vi må ta én ting om gangen.

– Hvilke kriterier legger dere til grunn i jakten på lokaler?

– At det skal være plass til en ungdomsskole og at det ligger i Sandnes skolekrets, sier Østgård.

Fikk nei

8. og 9. klasse ved Sandnes skole begynte i høst på Stokmarknes skole. 10. klasse er igjen ved Sandnes skole ut sin ungdomsskoletid.