Gjessing driver til daglig Arena Sport og er leder i Melbu handelsstandsforening. Han var også tidligere leder i Hadsel Næringsforening. Han mener tiden er moden for å igjen samle næringslivet i ei forening.

– Det skjer mye i kommunen vår nå. Det utarbeides en reiselivsplan, og turismen utvikler seg. Vi er helt avhengig av at vi får et forum hvor bedrifter kan snakke sammen. Kun ved at vi samler oss, kan vi få påvirkningskraft inn mot de avgjørelsene som tas i regionen, sier Gjessing.

– Nødvendig

Vibe er enig.

– Jeg sitter i Vesterålen flyplassutvalg og i Vesterålen Næringslivsforening. Da jeg skulle sende ut info om et møte hvor FlyViking kommer til Vesterålen 25. oktober, var det vanskelig å få informasjonen ut til bedriftene i Hadsel. Jeg og Tony snakket sammen og fant ut at vi var enige om at ei næringsforening for Hadsel er nødvendig for å utvikle næringslivet Hadsel videre, sier hun.

Planen er nå å invitere næringslivet i Hadsel til møtet Flyviking skal ha senere i måneden.

– Her blir agendaen på to saker. Den ene at vi får en prat med FlyViking og det andre å få på plass et interrimstyre for Hadsel Næringsforening. Målsetningen vil da være å få til et årsmøte våren 2018 for å få dette på beina i løpet av første halvår neste år, sier Gjessing.

Endring

– En har jo prøvd ei felles forening for hele Hadsel tidligere, uten å lykkes. Hvorfor vil man lykkes nå?

– Jeg er ikke så opptatt av hva som har vært. Jeg er mer opptatt av hva vi kan få til. Med meg og Lina som initiativtakere mener jeg at det er tid for ei slik forening. Mye har endra seg i Hadsel og i Vesterålen på kort tid. Hadsel er den eneste kommunen som ikke har ei slik forening, og det er nå på tide at vi slår oss sammen og jobber sammen, sier Gjessing.