VOL fikk nyss om stjernemøtet via sosiale medier og da vi ringer Mikalsen, som er fylkestingspolitiker og lokalpolitiker for Venstre, sier han seg villig til å fortelle om den noe spesielle flyopplevelsen.

Mikalsen var på tur hjem fra Skottland via tog til Manchester og fly derfra til Norge da han dro kjensel på en av passasjerene som kom om bord i flyet.

– Jeg satt der og dinglet med beina, så kom han inn i kabinen. Jeg så umiddelbart hvem det var og tenkte at det hadde vært stas om han satte seg ved siden av meg, forteller Mikalsen.

Til alt hell gjorde Keegan nettopp det.

Kevin Keegan er en av de største stjernene gjennom tidene i engelsk fotball. Han ble årets spiller flere ganger, spilte på det engelske landslaget og ble etter spillerkarrieren trener for et titteljagende Newcastle på 90-tallet og senere for det engelske landslaget.

Surrealistisk

For Mikalsen var det å møte Keegan noe helt spesielt.

– Som for så mange andre var Keegan en barndomshelt. Da Liverpool ble seriemestere i 77 fikk jeg drakt med nummer sju og Keegan bakpå.

Derfor ble han som en unge på julaften da barndomshelten kom og satte seg ved siden av han. Han forteller at han forsøkte å holde seg rolig og ikke oppføre seg som en typisk fan. Da han satt og funderte på hvordan han skulle starte en samtale, løste Keegan selv det problemet.

– Han satt og så på kartene i flymagasinet og spurte meg om Luleå var sør eller nord for polarsirkelen. Dermed var samtalen i gang. Jeg fortalte han til og med hvor jeg bodde og da ble han selvsagt sjokkert at det bodde folk helt der ute, forteller Mikalsen.

– At jeg skulle sitte på et fly og at Kevin Keegan skulle spørre meg om nettopp det spørsmålet, var ikke noe jeg hadde sett for meg dagen i forveien.

– Ikke gi opp

Mikalsen forteller videre at samtalen videre gikk lett.

– Det viste seg at både han og jeg liker å snakke, så dermed gikk samtalen lett og om det meste. Vi snakket om alt fra mørketid, via biler, svigermødre, Trump og ikke minst fotball.

Keegan reiser nemlig i dag rundt med foredrag hvor han påpeker viktigheten av å ikke gi opp.

– Han selv fikk ikke proffkontrakt før han var over tjue år. I dag er det synonymt med å gi opp karrieren egentlig. Hans karriere gikk via et B-lag i Scunthorpe samtidig som han jobbet på en rørleggerforretning. Han fortalte meg at selv om det gikk trått, ga han ikke opp. Han mente selv at han var god nok og trente hardt hver eneste dag.

Så kom altså muligheten. Den legendariske Liverpool-treneren Bill Shankley speidet han og ga han kontrakt i Liverpool. Resten er fotballhistorie.

– For meg som fan var det å sitte å høre på dette rimelig fantastisk. Vi snakket blant annet om at da han dro til Hamburg for å spille der i 1977, leste jeg svart-hvitt tegneserier om karrieren hans der på gutterommet hjemme. Jeg sa til Keegan at det derfor var noe spesielt å sitte der og snakke med han om nettopp det.

Gliste

Etter en om lag to timer lang flytur og samtale, tok de hverandre i hånda og sa farvel.

– Etter det gikk jeg bare og gliste. Da jeg satt i samtalen var det på mange måter som å snakke med enhver som helst. Etterpå gikk det mer og mer opp for meg at jeg hadde sittet i to timer og snakkete med barndomshelten min. Det er kanskje barnslig, men av og til skal man være det. For dette var rett og slett jævlig kult.

– Det hadde jo ikke blitt det samme om han var en sur og arrogant type, men tvert imot. Han var en kjempetrivelig fyr og dette var rett og slett en utrolig artig opplevelse.

– Ja for en flyentusiast av de sjeldne å møte barndomshelten på et fly. Det kan på mange måter ikke bli bedre?

– Det kan i grunn ikke det nei.

Dette er Kevin Keegan:

Joseph Kevin Keegan (født 14. februar 1951 i Armthorpe nær Doncaster) er en engelsk tidligere fotballspiller som regnes for å ha vært en av verdens beste spillere på 1970-tallet for Liverpool og Hamburger SV.

Han har vært manager for blant andre Englands landslag, Manchester City og Newcastle. 16. januar 2008 returnerte han til Newcastle United som manager, men slutta etter noen kamper av sesongen 2008/09. Keegan er utnevnt til offiser av Order of the British Empire. (Kilde: Wikipedia)