Bent-Joacim Bentzen fra Hadsel ble i helgen valgt til politisk nestleder i Trøndelag Senterungdom.

– Det er en veldig stor tillit jeg har fått, og jeg skal engasjere meg mye og jobbe hardt fremover, sier Bent-Joacim Bentzen (26) til VOL.

Landets største fylkeslag

Valget av nytt styre skjedde under helgens årsmøte i fylkeslaget, som i helgen også vedtok å slå sammen de to fylkeslagene i Sør- og Nord-Trøndelag. De to fylkene slås sammen til ett Trøndelag fra 1. januar 2018.

– Trøndelag Senterparti vedtok på sist årsmøte en sammenslåing fra 1. januar, og da er det naturlig at vi slås sammen også.

Etter sammenslåingen er fylkeslaget i Trøndelag det største i landet, med over 300 aktive medlemmer.

Dorthea Elverum fra Stjørdal ble valgt til ny fylkesleder.

– Hun er veldig dyktig og den rette personen til å lede fylkeslaget etter sammenslåingen, mener Bentzen.

Sju år i Forsvaret

Bentzen har bodd lengst på Stokmarknes, men han har også bodd på Innlandet og i Raftsundet,

– Så jeg er hadselværing tvers igjennom, ler han.

Frem til i fjor har han tatt utdanning og blitt offiser i Forsvaret. Han begynte som politiske aktive i Elevorganisasjonen for ti år siden, men det politiske engasjementet ble ordentlig vekket i Forsvaret.

– Jeg har vært i Forsvaret i sju år, og det var der den partipolitiske interessen vekket. Forsvarssaker er naturlig nok det jeg er mest engasjert i, sier han.

– Ingen ambisjoner

I 2016 fikk Bentzen permisjon fra Forsvaret for å studere statsvitenskap på NTNU i Trondheim, og det var først da han meldte seg inn i Senterungdommen

– Jeg hadde ikke særlig tid til overs i Forsvaret, men nå, som student, har jeg fått tid til å engasjere meg. Jeg har stått på og prøvd å være så aktiv som mulig, for jeg føler jeg har mye å bidra med.

Det har ført til at han på kort tid har gått fra å være partiløs til å være nestleder i Senterungdommens største fylkeslag. Men noen konkrete politiske ambisjoner har han ikke.

– Det er ikke posisjonene som er viktig, men sakene. Jeg jobber med politikk fordi jeg har en idé om hvordan et bra samfunn skal være, og jeg vil jobbe hardt for å få gjennomslag for det, sier han.

Vil kjempe for Andøya

Han kommer igjen inn på forsvarssaker.

– Forsvaret generelt er som sagt viktig for meg, og Andøya er ekstremt viktig. Fagpersonellet på Andøya mener at flystasjonen bør bestå, og jeg mener avgjørelsen om å legge ned flystasjonen er tatt på feil grunnlag, sier Bentzen og havner nærmest i valgkampmodus:

– Jeg vil kjempe hardt for at flystasjonen består, og jeg vil kjempe for at tjenester skal være nært folk. Det skal være liker muligheter uansett om folk bor i Oslo eller i Hadsel, sier den nyvalgte nestlederen fra Hadsel.