30. november går en bedragerisak i Vesterålen tingrett. På tiltalebenken sitter en mann i 60-årene fra Lofoten.

Han er tiltalt for grovt bedrageri. Ifølge tiltalen har han forledet banken til å utbetale et lån på rundt 400.000 kroner, som han siden har fått fornyet to ganger.

Sikkerheten for lånet, var gitt ved pant i en eiendom i Hadsel. Og det er her sakens kjerne ligger: Mannen har, ifølge påtalemyndigheten, forfalsket underskriften til en kvinne han da delte eiendommen med. Dette mener politiet har skjedd mot hennes viten og vilje, slik at hun ble skadelidende ved å få heftelser for og være ansvarlig for lånet. Etterhvert ble kvinnen eneeier av eiendommen, og mannen skal da igjen ha forfalsket hennes underskrift for å få fornyet lånet.

Politiet mistenker ikke at kvinnen har vært med på bedrageriet, og hun regnes som offer i saken.

Hovedtiltalen lyder på grovt bedrageri, som altså har en strafferamme på seks år. Mannen er i tillegg tiltalt for forfalskning, som har en strafferamme på fem år.

Ifølge den tiltaltes advokat Hanne Elise Skare ønsker de ikke å kommentere saken før rettsbehandlingen.

– Det han mener, kommer fram i hovedforhandlingene, sier hun.

Det er satt av én dag til saken.

OBS: VOL skrev i første versjon av saken at den tiltalte mannen og den fornærmede kvinnen etter våre opplysning fremdeles bor sammen. Dette er feil, de har ikke bodd sammen siden saken ble avslørt. VOL beklager dette på det sterkeste.