Marius ute av «71 grader nord» – trakk seg fra oppgave:

– Æ tar en for feigheten i dag. Æ tør fan ikkje

I tirsdagens episode av «71 grader nord» måtte hadselværing Marius Holst takke for seg.

Marius Holst (til venstre) sammen med programleder Tom Stiansen.  Foto: TVNorge

Hadsel

Fem av deltakerne som fortsatt var med i kampen om å vinne konkurransen fikk i tirsdagens episode en real utfordring. De skulle rappellere ned et overheng, med 100 meter rett ned, ved Midtstua sør for Alta. Dette var siste etappe før semifinalen, og siste utfordring som samlet gruppe.


Vesteråling med i «71 grader nord»

Marius Holst (38) fra Stokmarknes ville ta av seg noen kilo. Det endte med deltagelse i det populære realityprogrammet på TVNorge. Nå grugleder han seg til å se seg selv på tv.

 

Trakk seg

For Marius Holst fra Stokmarknes, som til daglig jobber som kjøkkenassistent og kokk ved Nordlandssykehuset, ble utfordringen for tøff mentalt.

– Dette er så ille at jeg får angst. Jeg får totalt angst. Det er krise, jeg klarer det ikke, sa Holst i tirsdagens episode.

– Æ tar en for feigheten i dag. Æ tør fan ikkje, sa han og trakk seg fra oppgaven.


Vesterålen har blitt realityhovedstad

Det er flere fra Vesterålen som er aktuell i reality-tv i disse dager. Det går i både bondeliv, ekspedisjoner og oppussing.

 

Konsekvensen ble at han måtte ut i duell mot Felix Lorentzen. Der måtte de to deltakerne bygge hvert sitt korthus på en vippe, samtidig som vippen ble holdt i vater, en oppgave som i utgangspunktet skulle passe den erfarne legobyggeren fra Vesterålen godt. Han måtte likevel se seg slått av Lorentzen.

– Stolt

Dermed var det som startet som et slankeprosjekt, men som ble til et minne for livet, over for hadselværingen.


Marius videre etter nok en duell

I tirsdagens utgave av 71 grader nord måtte Marius Holst fra Stokmarknes ut i duell for andre gang. Der gikk han seirende ut og er med videre i det populære TV-Norge-programmet.

 

– Jeg er så stolt at jeg ikke har ord. Det har vært mye gode folk, fliring og fletring og fantastiske turer, sa Holst før han fortsvant fra tv-skjermen.

Slik oppsummerte han turen for VOL tidligere i høst:

– Det var ganske tungt, men helt fantastisk og et minne for livet. Jeg fikk gjort ting jeg aldri har trodde jeg skulle fått gjøre.


Marius Holst og Marius Hov Lauritzen bygger legoby:

Bygger lego dag og natt for å gjøre ferdig legoby til 71 grader nord-arrangement

Marius Holst og Marius Hov Lauritzen har de siste dagene bygget lego til svetten siler i Hurtigrutens Hus.