Inngangsbilletten til pokerturneringa kosta 2 500 kroner. Ali fra Melbu innkasserte 300 000 kroner

Torsdag klarte Ali Halmas fra Melbu å vinne Deep Stack-turneringen i NM i poker på Gardermoen.

Ali Halmas ble torsdag Norgesmester i poker.  Foto: Privat

Hadsel

Norgesmesterskapet i poker går av stabelen på Thon Hotel Gardermoen. Turneringen begynte onsdag og varer ut i neste uke.

Main Event begynner lørdag, men i forkant av dette går flere «småturneringer» av stabelen. Ali Halmas ble onsdag med i en såkalt Deep Stack-turnering med 2 500 kroner i inngangsbillett. Det gikk særdeles bra og endte opp med at Ali gikk helt til topps med 300.000 kroner i premie.


Melbuværing på 19. plass i poker-NM

Ali Halmas fikk med seg en pen slump penger etter turneringen på Gardermoen.

 

– Det er helt sinnssykt å vinne. Det har ikke helt gått opp for meg enda, sier Ali på telefon fra Oslo.

Tett kamp

Litt i underkant av 800 personer var med i turneringa og da klokka var 21 torsdag kveld var det kun ni stykker igjen. Ali forteller han tidligere på dagen vurderte å cashe inn da han kun hadde tre såkalte «big blinds» igjen.

– Så begynte det å snu og jeg spilte med høy risiko. Det fungerte og jeg opparbeidet meg mer og mer blinds.

Til slutt satt Halmas mot Tonye-Rene Danielsen fra Bergen. Etter en lang og jevn kamp var det Ali som kunne juble som fersk norgesmester i Deep Stack og en pengepremie på 307.000 kroner.

– Jeg var nede i tre «big blinds» på dag én, og bare fem i dag med 12 mann igjen. Men jeg spilte stødig poker, helt ærlig: jeg spilte jævlig bra, sier han.

– Hadde du flaks?

– Nei, jeg vil ikke si det. Bingo vinner ikke turneringer. Jeg hadde noen crazy calls hvor jeg hadde dumma meg skikkelig ut om jeg ikke lyktes, men det gikk. Det vil nok ta litt tid før dette synker inn.


Arrangerer støttekonsert for Ali Halmas

Odd Ivan Olsen ved Bademiljø på Stokmarknes har siden 2009 hatt stående jobbtilbud til Ali Halmas. Olsen er blant mange hadselværinger som nå stiller opp for kollegaen og vennen. Nå arrangerer Rødbrygga støttekonsert.

 

Noen planer for pengene har han ikke enda.

– Jeg vet ikke enda. Jeg har ikke klart å tenke så langt. Pengene kommer veldig godt med, det er helt sikkert.

Store planer

Lørdag er det duket for main event - turneringa alle drømmer om å vinne. Ali er da en av over 2 000 deltakende i turneringen som har en premiepott på rundt 1,5 millioner kroner.

I fjor kom Ali på en imponerende 19. plass. I år sikter han høyere.

– Drømmen min er å en dag vinne main event. Det krever mye for det er utrolig høyt nivå her. Jeg drømmer om å lykkes allerede i år. Nå må jeg nullstille på fridagen i dag og være klar til i morra så får jeg håpe jeg får til å spille bra.

Ali spiler poker minst én gang i uka med vennene i Poker Hadsel.

– Skal en bli god må en trene mye. Vi har et godt pokermiljø i Hadsel med høyt nivå. Det er flere hadselværinger her i år som skal prøve seg. Vi får håpe en av oss stikker av med seieren i main event.

Ali har bodd i Norge siden han var tenåring, men på grunn av at han etter råd fra eldre løy om opprinnelsesland da han kom til landet, har han fortsatt ikke oppholdstillatelse. Det er nok en ekstra god grunn til at pengepremien kommer godt med.