For øvrig er han sparsommelig med kommentarer.

–Jeg ønsker ikke å kommentere vedtaket i pressen før det har vært holdt styremøte i uke 50.

– Er du skuffet?

– Vi er litt overrasket, men ønsker ikke å kommentere dette noe i tillegg. Vi skal komme sterkt tilbake etter styremøtet og anser fortsatt at dette er en viktig sak for Langøya.

Jan Steffensen i MOS synes det er vanskelig å kommentere saken siden han ikke har lest vedtaket.

– Jeg har ikke fått satt meg inn i saken, og vedtaket kan ankes, påpeker Steffensen. Han sier at styret i montessoriskolen må gjøre ei vurdering av om de vil gå videre med saken.

– Hadde du håpet på et annet svar?

– Jeg hadde regnet med at de skulle få søknaden godkjent, sier Steffensen.

Ordfører i Hadsel Siv Dagny Aasvik (Ap) viser til kommunestyrets høringssvar før sommeren, og har ingen kommentar ut over det

Venstres Arne Ivar Mikalsen sier til VOL at han har vanskelig for å gi noe råd til montessoriskolen.

–Denne problemstillingen har jeg ikke vært borti før. Hvis de vil gjøre noe med direktoratets vedtak, må de anke.

Mikalsen påpeker at skolen har fått godkjenning på de objektive kriteriene i sin søknad, men får nei på grunn av Hadsel kommunes økonomi.

-Jeg visste ikke at man kunne blande disse to faktorene, sier Mikalsen. Han mener at denne beslutningen gjør at Utdanningsdirektoratet legger vekt på økonomiske spørsmål, ikke skolefaglige spørsmål.

Samtidig gjentar han kritikk han har fremmet tidligere. Arbeiderpartiet i Hadsel gikk til valg på at ingen skoler skulle legges, men likevel ble ungdomstrinnet på Sandnes nedlagt.

– Det har provosert meg, og det har provosert dem som bor på Sandnes, sier Mikalsen.

Kurt Jenssen (Sp) sier han tar vedtaket til etterretning, men at han ikke har fått lest hele vedtaket fra Utdanningsdirektoratet.