Tomta like nord for Bergsmogården, hvor Byggern’ inntil nylig lå, er planlagt som lokalitet. Eivind Pedersen i Nye Vesterålen Eiendom, forteller at byggemelding er sendt.

– Vi har sendt byggemelding på butikk til Hadsel kommune, men har ikke hørt noe enda fra dem, sier han.

Butikken er planlagt å bli 1200 kvadratmeter og det er altså dagligvarekjeden Kiwi som etter planen skal inn i bygget.

– Vanskelig

Noen tidsramme på når Stokmarknes kan få en ny aktør inn på dagligvaremarkedet, er foreløpig vanskelig å sette.

– Jeg er usikker på hvor lang tid dette vil ta. Vi må først få tilbakemelding fra kommunen på byggemeldingen. Når det er klart går vi i gang med arbeidstegninger og slikt. Hendene våre er bundet frem til vi får de godkjenningene vi trenger fra Hadsel kommune.

Pedersen forteller videre at de har vært i dialog med Kiwi og at de ønsker å lokalene til butikk. Noen tegninger av butikken eller mer konkrete planer, finnes ikke per dags dato.

– Adkomst

Hans Christian Haakonsen, spesialrådgiver i Hadsel kommune, forklarer hvorfor dette drar ut i tid.

– Saken er hos byggesaksavdelingen vår. Den er så vidt meg bekjent ikke ferdigbehandlet og vi venter på en uttalelse fra Fylkesmannen på saken, sier Haakonsen.

Han sier videre at kommunen har fått tilbakemelding fra Statens Vegvesen.

– De er klare på at adkomsten til butikken må endres da den ikke er tilfredsstillende slik den er i dag. Blant annet må vi ta hensyn til myke trafikanter.

Noen tidsramme for når saken blir ferdigbehandlet vil Haakonsen ikke gi.

– Det er umulig for oss å gi noen tidsramme på dette nå, sier han.

VOL har vært i kontakt med Kiwi. Foreløpig har de ikke bekreftet at de er interessert i å starte Kiwi på Stokmarknes. Tidligere har de sagt at de har vært åpen for ideen.