– Dette må være det nærmeste jeg kommer en perfekt jobb for meg. Jeg sluttet på medisin for å bli journalist, siden har jeg jobbet mye med helsepolitikk og tatt en mastergrad på feltet.

– Nå får jeg kombinert den interessen med andre ting jeg kan, sier 36-åringen til Medier24.

Den som henger med vil huske at det ikke er første gang Hans Christian Kaurin Hansson fra Melbu bytter jobb de seneste åra:

Etter mange år som journalist, blant annet sju år som utenriks­korrespondent for VG i Berlin, sluttet han i 2014.

Året etter gikk han inn i politikken som politisk rådgiver for Høyre på Stortinget, og senere samme jobb i politisk ledelse ved Statsministerens kontor.

Men så i vår hoppet han av for å bli PR-sjef for Uber i Norge. Etter noen måneders karantene rakk han imidlertid knapt å begynne i høst, før selskapet bestemte seg for å sette «Uber Pop» på pause i Norge.

– Det var spennende, men jeg bestemte jeg for å slutte da selskapet tok beslutningen om å stenge mesteparten av virksomheten i Norge, sier Hansson.

– Og jeg har fortsatt stor tro på konseptet. Derfor er jeg glad for at regjeringen nå har varslet en liberalisering, legger han til.

Tilbake til helse og medisin

Når 36-åringen nå går til legemiddelbransjen, er det intet ukjent fagfelt: Nordlendingen var over halvveis i medisinstudiet da han hoppet av for å bli journalist på heltid. Ut av studiene samlet han sammen en bachelor i realfag med medisin.

Senere har han tatt en mastergrad i administrasjon og ledelse (MBA), og de seneste åra har han gjennomført en mastergrad i helsepolitikk ved Imperial College London. Bare masteroppgaven gjenstår.

Nå får han ansvar for kommunikasjon og samfunnskontakt for Roche i Norge, og går inn i den norske ledergruppen.

For et selskap som har 94.000 ansatte fordelt på mer enn hundre land, og omsatte for 431 milliarder kroner i fjor.

– Roche er verdens største bioteknologiselskap, og de er en stor aktør i Norge. De ligger langt framme på digitalisering, «personalized health», og er et innovativt selskap som ikke er tilfreds med status quo, men hele tiden vil strekke seg. Til det beste for pasienter i Norge og over hele verden, sier Hans Christian Kaurin Hansson.

– Et langvarig forhold

Stillingen var nylig lyst ut, og 36-åringen bekrefter at han selv tok kontakt i forbindelse med jobben, etter at han hadde hoppet ut døra på Uber. Selskapets tidligere komunikasjonsdirektør Line Walen begynte nylig i ny jobb i Legemiddelindustrien.

Roche høres kanskje ukjent ut for de fleste, men mange vil ha fått med seg flere debatter om godkjenning av nye legemidler, som kreftmedisinen Perjata.

Hanssons jobb vil innebære kommunikasjon og PR både overfor myndigheter, medier og andre aktører. Det blir også tradisjonell lobbyvirksomhet - og å hjelpe det globale selskapet til å forstå det norske samfunnet.

For en tidligere Europa-korrespondent er det heller ingen ulempe med hovedkontor i Sveits.

– Jeg skal jobbe mest med det norske markedet, men det er jo kult at det er et selskap som er til stede så mange steder og holder til i et tyskspråklig område, sier han.

Hansson tenker tilbake både på tiden i pressen og politikken som en fantastisk tid - og sender gjerne en hilsen til tidligere utenrikssjef Frode Holst i Verdens Gang.

– Det var ekstremt spennende, og han var en sjef som viste utrolig mye tillit, sier Hansson.

– Er dette nå ditt endelige farvel med både journalistikken og politikken? Du er jo fortsatt ung...

– Planen er jo å inngå et langvarig forhold, og jeg ser fram til denne jobben. Man skal jo aldri si aldri, men Roche er virkelig et selskap som helt åpenbart byr på store muligheter.

Saken var først publisert på Medier24.no.