Vil inspirere folk til å reise mer

Lørdag kjører reisebyrået G Travel på Melbu i gang med andre utgave av reiselivsmessa «Reiseløst».

Reiseklare: Asbjørn Klaussen og resten av staben i G Travel Vesterålen, gleder seg uhemmet til «Reiseløst» neste lørdag. De håper at minst like mange vesterålinger, og flere, tar turen. foto: Vidar Eliassen 

Man kan sette seg ned med naboen eller andre for å høre om deres ferieplaner. Å delta på «Reiseløst» er en fin måte å starte ferieplanene på.

Hadsel

Arrangerer «Reiseløst» på Melbu for andre gang:

– Intensjonen med arrangementet er å skape reiselyst, sier Asbjørn Klaussen.

Større mangfold enn i fjor

Sammen med kollega Linn Magnussen i G Travel, håper han at årets arrangement blir like folksomt som fjorårets, da 600 personer var innom dørene på Melbu samfunnshus.

– Vi har med oss 12 leverandører, og mangfoldet blir enda større enn i fjor. Vi ønsker å vise fram alle de spennende reisemulighetene som finnes, både i inn- og utland, understreker Magnussen.

Cruise

På reiselivsmessa i fjor var det særlig mange som lot seg fascinere av cruisereiser. Flere bestilte derfor reiser både under og etter messa.

– Vi solgte mange cruiseturer, som er en reiseform som er på vei oppover. Mange har nok vært litt skeptiske til hva det innebærer å bo på en stor båt i en uke, og blir derfor overrasket over hvor mye man kan oppleve underveis, sier Klaussen.

Ellers blir det muligheter til å få informasjon, og ikke minst bestille, de fleste typer feriereiser, enten det er i Norge eller i utlandet. Et gjennomgående trekk med mange av dagens ferierende, er at de ønsker noe mer enn å bare ligge på en sandstrand.

– Vi ser at folk stadig vekk ønsker opplevelser, at ferien skal bestå av noe mer enn å bare være i ro på stranda, understreker Klaussen.

Møteplass

I tillegg til å være en arena der folk får informasjon om potensielle reisedestinasjoner, er målet også at messa skal være en sosial møteplass der folk kan utveksle erfaringer fra egne reiser og kanskje også bli inspirert av hverandre.

– Man kan sette seg ned med naboen eller andre og høre om deres planer, og kanskje man også finner nye reisepartnere på messa. Det er en fin måte å sette i gang ferieplanene på. Mulighetene er mange, forteller Magnussen, og legger til at det også blir gjennomført flere femten minutters foredrag om ulike reisemål i løpet av messa.

Hun presiserer at reiselivsmessa er for absolutt alle som er interessert i reise, uavhengig av om man er single eller har familie.

– Og så kan det være nyttig for dem som administrerer grupper, supplerer Klaussen.

Fotballreiser

Som en del av messa blir det også holdt en liten aksjon, der flere flybilletter ligger i potten, blant annet til Praha.

– Det var populært i fjor i alle fall, men det er selvsagt opp til folk om de vil by, understreker Magnussen.

De fotballinteresserte bør også ta turen innom samfunnshuset lørdag, da representanter fra G Travel Fotball, som spesialiserer seg på fotballreiser til England, Italia, Spania og Frankrike med mer, vil være til stede for å skreddersy fotballturer. Noe for barna blir det også, der figuren Bamse, vil være til stede og underholde med sitt nærvær.

Viktig for Melbu

Magnussen og Klaussen forteller at leverandørene som var til stede på messa i fjor, og som kom fra store deler av landet, i utgangspunktet var skeptiske til å komme. Den skepsisen forsvant raskt.

– Flere av leverandørene som kommer er de aller største på reiseliv i Norge, inkludert Ving, Apollo og TUI. I tillegg stiller alle de største cruiseselskapene i år også. Leverandørene hadde aldri kommet dersom de ikke så effekten av å være her. Dessuten er det viktig for oss som reisebyrå å være på hugget siden konkurransen om kundene er såpass sterk. Vi er stolte over at vi får til en slik messe på lille Melbu, slår Linn Magnussen fast.