Kalde forhold, men likevel god innsats under Sortlandssprinten:

- 13 minus? Det er jo nesten varmt

Kalde forhold, fine løyper, god innsats og miksa klasser, var hovedingrediensene under årets utgave av Sortlandssprinten.
Hadsel

Skiløpet fant sted på Stokmarknes stadion søndag formiddag. Arrangementet startet med prologer, der løperne gikk flere omganger før det avanserte til kvartfinaler, semifinale og finale.

Størst kamp i inn mot mål var det i herreklassen, der Hans Henrik Lange fra Sortland vant på spurt, med et kobbel av løpere bak, inkludert Marcus Willhelm Johnsen (Sortland) og John Eirik Karlsen fra Melbo på henholdsvis andre og tredje.

Resultatlistene fra Sortlandsprinten finner du her

Få påmeldte

Hovedansvarlig for Sortlandssprinten, Steinar Henriksen, er godt fornøyd med gjennomføringen.

–  Det er gode fasiliteter og fint og gå. Vi klarte å holde tidsplanen. Litt utfordring med såpass kalde forhold, men det gikk bra, sier han.

En av utfordringene i forkant av løpet var et lavt antall med påmeldte i de eldste klassene. Løsningen da var å slå sammen flere av klassene.

– Når det var så få løpere måtte vi finne på noe. Vi valgte derfor å kjøre miksa klasser og kjørte alle mellom 11 og 14 i en klasse. I tillegg til at vi slo sammen de som er 15 år og eldre.  slår Steinar Henriksen fast.

Ikke for kaldt

En av de yngste deltakerne, var Abraham Ali Olsen fra Sortland. Da han kom i mål på det siste heatet i sin klasse, var han godt fornøyd med gjennomføringen.

–  Jeg synes det var artig. Jeg er glad i å gå på ski og gjør det tre-fire ganger i uka, sier han.

På spørsmål om det ikke var i kaldeste laget å gå på ski når gradestokken viste 13 minusgrader, svarer han kontant.

– 13 minus? Det er jo nesten varmt det, synes jeg.


I vinduet over kan du se bilder fra Sortlandssprinten