Søndag kveld begynte det å brenne i administrasjonsbygget ved Melbu skole. Kort tid etter ble brannen slukket og brannvesenet konstaterte raskt at brannen hadde startet i takkonstruksjonen over kopirommet i administrasjonsbygget.

Søndag kveld snakket VOL med rektor Rune Jensen ved skolen. Han forteller at skoledagen vil gå som normalt for elevene ved skolen.

– Brannen har vært i administrasjonsbygget og det er ingen klasserom som er skadet. Det er lærerarbeidsplasser, et par spesialrom og musikkrom som er rammet. Derfor skal vi nok klare å kjøre normal skole på mandag, sier Jensen.

Søndag kveld sendte skolen ut tekstmelding til alle foreldre. Der ble det opplyst at skoledagen skulle utsettes til 09:30 mandag morgen.

Giftig gass

Jensen forteller også at det har vært åpne flammer i taket og at administrasjonsbygget har fått store skader.

– Det har vært åpne flammer og det er store skader, både som resultat av røyk, flammer og vann. Alt det elektriske i bygget er smeltet og det er giftige gasser i bygget. Harstad brannvesen er kommet med sin spesialavdeling for å måle giftgassnivåer og slike ting, sier Jensen.

– Dermed må dere finne provisoriske løsninger for lærerne i morgen?

– Ja, de må vi finne ei løsning for. Det er jo også slik at vi ikke en gang kan gå inn i bygget og hente ting. Det må vi få brannvesenet til å gjøre. En må rett og slett ha gassmaske og det hele for å være i bygget. Nå får vi stole på ekspertene og gjøre det beste ut av situasjonen, sier rektoren.