Kultursjefen i Hadsel skulle bare bo hjemme og jobbe litt, mens hun sparte penger. Hun har bakgrunn fra økonomi og markedsføring, og startet i reklamebransjen.

– Jeg jobbet med næring i kommunen, og oppdaget at jeg trivdes godt med å være hjemme igjen. Så fikk jeg oppfordring om å søke jobb som kultursjef. Jeg angret ikke på at jeg takket ja, sier Olsen Lind, som har virket i ulike stillinger i kommunen i 25 år.

– Målet er hele tiden at folk skal trives i Hadsel, og at den oppvoksende slekt skal synes at dette var et fint sted å bli voksen. Selvsagt ønsker jeg at de skal bli nysgjerrige på verden og søke ut, men også at de skal kunne tenke seg å komme tilbake igjen.

– Jeg pleier å si at de må få trygge røtter, men også vinger! Så håper jeg at de som flytter hit, eller flytter hjem, kan bidra til å bygge kommunen videre.

– Hva synes du om å være nominert?

– Jeg blir litt forlegen. Samtidig er jeg veldig oppmerksom på at jeg er en av mange ansatte i kommunen. Jeg gjør bare jobben min. Mange mennesker er mye mindre synlige enn oss som jobber i kultursektoren, og mange gjør en minst like viktig jobb.

– Etter hvert som samfunnet er blitt mer digitalt, mener jeg at det er enda viktigere at det skapes sosiale møteplasser hvor folk kan være sammen, slik som biblioteket, ungdomsklubben, kulturskolens arena og det fremtidige museet. Det sistnevnte er for øvrig noe av det jeg gleder meg aller mest til å se starten på i 2018.

– Blant de selvsagte utfordringene ved å være kultursjef i en liten kommune med trang økonomi, er det at budsjettene ikke er så romslige som vi kunne ønske. Av og til dukker det opp spørsmål om hvorfor vi skal prioritere kultur. Jeg mener det er veldig viktig. For at folk skal ønske å bo her, er det viktig at vi må ha denne typen tilbud.

Kari-Ann Olsen Lind avslører at blant hennes kjæreste tilbud er kulturskolen, samt tilbudet til de eldre.

– At barn og unge får stå på en scene og motta applaus fra en fullsatt sal kan sammenlignes med å skåre det avgjørende målet i en fotball- eller håndballkamp. Det er en veldig spesiell følelse.

– Det samme er gleden jeg ser hos de eldre som eksempelvis møter på vårt arrangement Kulturfredag. Det er godt å møtes sammen på denne måten.

Avstemningen av Årets Hadselværing er avsluttet. Resultatet vil snart bli offentliggjort.